Direct naar de inhoud.

Meer jaren 80/90 muziek op RTV1

RTV1 – Op streekomroep RTV1 hoor je veel gepresenteerde programma’s die gericht zijn op de regio en die vooral in het weekeinde en in de avonduren worden uitgezonden.

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan zogeheten doelgroepen en hun muziekkeuze zoals streekmuziek, jazz, country, indie, kerk etc.

Jaren 80/90 muziek

In de overige (vrije)uren hoorde je jarenlang vooral een mix van vrij recente (pop)muziek. Dit is sinds kort aangepast. Zo komen er per uur nu veel meer ‘oldies’ voorbij uit de jaren 70, 80 en 90. Daarnaast blijft nieuwe muziek wel te horen maar is meer ondergeschikt aan de hits van toen.

Onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde (lokale/regionale)radioluisteraar ouder is dan 35 jaar. Jongeren vanaf 16 jaar zullen niet snel afstemmen op radiozenders maar kiezen liever de mogelijkheid van spotify muziekdiensten. RTV1 probeert deze jongeren wel te bereiken via internet.

Op het traditionele kanaal, de radio, maar ook via het geluid achter de kabelkrant op TV hoor je vanaf nu meer jaren 80/90 afgewisseld met een hit van nu en een kneiter uit de jaren 60.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-