Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kortdurende zorg voor ouderen nu ook in Refaja

Refaja ziekenhuis – (F: BJ Brinkman / RTV1)

STADSKANAAL – Vanaf maandag 10 september kunnen ouderen die niet langer in het ziekenhuis hoeven te verblijven, maar die zichzelf tijdelijk ook niet thuis kunnen redden, terecht op de afdeling voor Kortdurende Intensieve Zorg (KIZ) op ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal. Doordat we allemaal steeds ouder worden en langer thuis willen wonen is er in de regio behoefte aan meer ‘herstelplekken’. Naast Emmen en Hoogeveen is Stadskanaal de derde locatie waar Treant deze voorziening biedt.

Eerste etage ziekenhuis

De afdeling is gehuisvest op de eerste etage van de ziekenhuislocatie. Een grote, gezamenlijke woonkamer met twee ‘privéhoekjes’ voor het ontvangen van bezoek en moderne een- of tweepersoonskamers is het resultaat van de opknapbeurt van de afdeling. De kamers zijn voorzien van een bed, nachtkastje, kledingkast, zithoek en een wastafel. Elke kamer heeft een eigen toilet en badkamer. Op de afdeling kunnen in totaal negen ouderen terecht.

Nieuw zorgteam
Een nieuw team van zorgmedewerkers is aangesteld om de afdeling te runnen. Zij werken intensief samen met specialisten en behandelaars van ziekenhuislocatie Refaja en het revalidatieteam in De Horst in Emmen. Dit bevordert de soepele overgang van ziekenhuiszorg naar zorg thuis, zorg op onze woonlocaties of bij onze collega zorgaanbieders. Behandelaars, bijvoorbeeld fysiotherapeuten, komen naar ouderen toe om op de afdeling samen te werken aan herstel.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.