Direct naar de inhoud.

Oud Opron bestuurder heeft communicatie onderschat

 • door:
 • op:
Protest Westerschool tijdens de raadsvergadering

STADSKANAAL – (video) – Na 175 jaar bleef de de deur van de Westerschool in Stadskanaal afgelopen maandag 3 september, bij het begin van het nieuwe schooljaar, dicht. Vorig jaar al nam het bestuur van scholengroep Opron het besluit om de school te sluiten.

Beslissing

Jan Paul ten Brink is bij zijn vertrek als bestuurder van de scholengroep nog steeds van mening dat er toen een goed onderbouwde beslissing is genomen. Wel geeft hij nu toe dat hij de communicatie met ouders en betrokkenen van de Westerschool grof heeft onderschat.

Ten Brink “Op 12 april vorig jaar werd het besluit genomen, redelijk kort voor de schoolvakanties en misschien hadden we de communicatie beter moeten doen”. Ten Brink blijft echter wel achter zijn beslissing staan.

Videoverslag

3 reacties op “Oud Opron bestuurder heeft communicatie onderschat”

 1. Zegt hij nu: “Inhoudelijk en onderwijskwaliteit boeit de ouders en de buurt helemaal niets” ??????? Wat een grove en laatdunkende uitspraak! En drie maanden is misschien wat kort ja, als een school al 175 jaar bestaat! de Adviseur van de Kwaliteit van Onderwijs was destijds een stuk eerlijker, deze gaf aan dat de Opron verantwoordelijk was voor de achterstanden die onze kinderen had opgelopen en het aanbod van onderwijs vanaf hun kant onvoldoende was geweest en de Opron grove steken heeft laten vallen en dat ze zich kapot schaamde. Ik begrijp oprecht niet dat deze mijnheer nog zonder gene weer voor de camera wil verschijnen nadat hij zoveel schade aan kinderen, de leerkrachten en de buurt heeft aangericht! Ja hoor, het lag aan de communicatie, mijnheer Ten Brink! Túúrlijk!

 2. de mensen moeten eens weten wat daar de laatste jaren heeft afgespeeld, dat is met geen pen te beschrijven.
  ik hoop dan ook dat er wederhoor komt met die dames die er voor geknokt hebben voor behoud van de school.
  en hun verhaal kunnen doen.
  wat dit is alleen om zen hachje te redden.

 3. Ouders weten wel degelijk met wat voor problemen het onderwijs zit te kampen. Minder middelen, meer administratie en verantwoordelijkheden voor de leraren.
  Het gaat er om, op welke wijze je problemen gaat oplossen. Samen met of zonder alle betrokkenen. He aangeven, dat de communicatie met ouders is onderschat, is een begin. (Heel moedig om aan te geven dat je als topbestuurder niet over alle noodzakelijke competenties beschikt).
  We kunnen concluderen dat bestuur op afstand niet functioneert.
  Het gaat hier in deze (nader te voeren) discussie niet om een hoop bakstenen. Het gaat hier om schoolkinderen, die gedurende vier jaar te maken hebben gehad met buitensporige wisseling van directie en leerkrachten. Het ontbreken van de juiste draagvlak tuusen leerkrachten en bestuur. Met als gevolg (zeeer kort samen gevat) dat de leerresultaten kelderden.
  Klachten van ouders bleven ergens hangen, bij het bestuur van Opron, de schoolinspectie, de medezeggenschapsraad en ook de journalistiek.
  De Raad van Toezicht (als onafhankelijk orgaan) heeft, in een gesprek met enige ouders vorig jaar, aangegeven hier lering uit te trekken en met aanbevelingen te komen. (Deze moeten kennelijk nog worden uitgewerkt). Ik ben erg benieuwd.

  Echter, het allerbelangrijkste wat we als gemeenschap met elkaar moeten vragen: Hoe gaat het nu met al deze kinderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-