Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Foto-expositie en orgelmuziek in de Jatrie

.

STADSKANAAL – Komend weekend zijn er de STAR-stoomdagen. De Jatrie ligt vanaf donderdag afgemeerd bij de Stationsbrug in Stadskanaal. Zaterdagmiddag en zondag is er in het ruim een foto-expositie te zien.

De expositie is van oud- en nieuw Stadskanaal met als thema scheepsbouw en scheepvaart, samengesteld en ingericht door vrijwilligers van de Jatrie. Van achttien historische plekken zijn replica’s van oude foto’s te bewonderen en zijn weer nieuwe foto’s gemaakt.

Een groot aantal foto’s hebben betrekking op de vroegere scheepsbouw in Stadskanaal en Musselkanaal. Tussen 1850 en heden waren er in totaal dertien werven. In het ruim van de Jatrie is achtergrondinformatie over deze werven te zien.

Verder zullen de machinisten regelmatig de Bronsmotor laten draaien. De toegang tijdens de Star-stoomdagen is gratis.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.