Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Laatste dag van bevallen in Refaja

Refaja ziekenhuis (F: BJ Brinkman RTV1)

STADSKANAAL – Donderdag 13 september. Een trieste dag voor de regio. Er wordt vandaag afscheid genomen van de afdeling Verloskunde in het Refaja ziekenhuis. Vanaf vrijdag 14 september 2018 is het over want de afdeling verloskunde verhuist, tegelijk met de afdeling kindergeneeskunde en gynaecologie, naar het Scheper-ziekenhuis in Emmen.

Refajanen

De verhuizing naar Emmen kost geen werkgelegenheid. De vertrouwde gezichten verhuizen mee. Toch doet het erg veel pijn. Hiermee – alle protesten ten spijt – is een einde gekomen aan een tijdperk van ‘bevallen’ in het Refaja ziekenhuis. In de afgelopen 48  jaren zijn er heel wat mensenlevens (ook wel Refajanen genoemd) begonnen in Stadskanaal. Van 1970 tot 14 september 2018.

Meer informatie over welke zorg en waar nu precies staat op: www.treant.nl/kind

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

3 Reacties op “Laatste dag van bevallen in Refaja

  1. Ik kan er met mijn verstand nog steeds niet bij dat het nu de werkelijkheid is! Welk ziekenhuis heeft geen afdeling kindergeneeskunde en verloskunde? Vanaf vandaag “Het Refaja”! Bedankt Treant, dat jullie de mooiste afdeling van het Refaja sluiten, daar waar het leven begint!

  2. Helemaal met je eens Gineke.
    Niet te bevatten..
    Het kan niet en toch is het zo. Het lijkt een droom maar het is werkelijkheid.

  3. Echt niet te begrijpen !!
    Zo’n fijne sfeer daar altijd mogen ervaren. Sterkte voor alle betrokkenen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.