Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lex de Boer neemt afscheid van Lefier

.

STADSKANAAL – Na zes jaar neemt bestuurder Lex de Boer afscheid van woningcorporatie Lefier en zal per 1 december in dienst treden als directeur van Pantar, het sociale werkbedrijf van de gemeente Amsterdam en Diemen.

Lex de Boer trad op 1 november 2012 als bestuurder in dienst bij Lefier. Hij stond voor de opgave van drie zelfstandige woonbedrijven en een ontwikkelbedrijf één Lefier te maken. Hij voerde daartoe een ingrijpende reorganisatie door en met succes.

Ook zette De Boer een heldere visie neer over betaalbaarheid. Dat stelde Lefier in staat een zeer gematigd huurbeleid te voeren. Na twee jaren zonder het doorvoeren van de jaarlijkse huurverhoging, is dit jaar een nieuw huurbeleid geïmplementeerd waarin er een duidelijke relatie is tussen de kwaliteit van de woning en de huurprijs.

Ook kwam er onder leiding van De Boer een portefeuilleplan tot stand, waarbij Lefier de komende 10 jaar voor 100 miljoen euro per jaar investeert in nieuwbouw en verduurzaming. Dit is mogelijk doordat Lefier door het bestuur van Lex de Boer een financieel gezond bedrijf is en efficiëncy heeft doorgevoerd in alle lagen van de organisatie.

De Boer heeft zich ook bijzonder ingezet voor duurzaamheid: hij speelde een voortrekkersrol bij het Nul-op-de-Meter maken van woningen. Met woningen die deels in het aardbevingsgebied liggen, heeft De Boer jarenlang samen met andere corporaties een sterke lobby naar de overheid gevoerd.

De tweede bestuurstermijn loopt formeel in 2020 af. De Boer: “Ik verlaat Lefier in de overtuiging dat de organisatie staat en financieel gezond is. Wij krijgen steevast waardering van onze klanten voor de dienstverlening en het onderhoud, we hebben een heldere visie op betaalbaarheid, bouwen en verduurzamen. Medewerkers gaan met plezier naar onze geheel vernieuwde en duurzame kantoren. Lefier ligt op koers”.

Eric Koenen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Lefier: “Natuurlijk betreuren we het besluit van Lex om Lefier te verlaten, maar we begrijpen dat de mooie nieuwe maatschappelijke uitdaging nu past bij Lex. Hij heeft zich lange tijd sterk ingezet om van Lefier te maken wat het nu is. Dat was geen eenvoudige klus. Het samenvoegen van drie zelfstandige woonbedrijven en een ontwikkelbedrijf tot één eigentijdse, professionele corporatie in een krachtenveld van betrokken bewoners en politiek doet een groot appèl op bestuurlijke kwaliteiten. Daarnaast heeft het aardbevingsdossier nog een extra factor toegevoegd aan de bestuurlijke complexiteit. We kijken met groot respect naar dat wat Lex in de samenwerking met zijn team heeft neergezet en achterlaat. Wij wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie in Amsterdam.”

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.