Direct naar de inhoud.

Enorme brand Musselkanaal onder controle

  • door:
  • op:
F: Marc Dol – RTV1

MUSSELKANAAL – De grote brand die donderdagavond rond 23.15 uur uitbrak in het hart van Musselkanaal is sinds vrijdagochtend onder controle. Het nablussen is begonnen. De brand begon bij een fietsenzaak, maar sloeg later over naar andere winkels. De brandweer Stadskanaal sprak van ‘een enorme brand’ en moest met meerdere eenheden uit omliggende gemeenten uitrukken.

Ontruiming

Vanwege de enorme rook overlast werd vannacht het naastgelegen woonzorgcomplex ‘De Heggerank’ ontruimd. Zo’n honderd bewoners van het verzorgingshuis zijn overgebracht naar de A-horst of werden door familie opgevangen. Naast het zeven verdiepingen tellende gebouw werden ook een flatgebouw met appartementen en 28 aanleunwoningen ontruimd. Voor de ontruiming werden ambulances en bussen ingezet.

Nablussen

Facebook:  Macheld Luijken

Fietsenzaak Rolfes en een supermarkt zijn volledig door het vuur verwoest. De schade in het winkelcentrum (er zijn meerdere ondernemers getroffen door de brand) is enorm en kan pas later worden opgemaakt. Om de vuurzee onder controle te krijgen werden uiteindelijk 8 brandweerauto’s en 3 hoogwerkers ingezet. Momenteel is een milieu ploeg bezig met emissie metingen. Het nablussen zal de hele vrijdagochtend doorgaan. Het is (nog) onbekend hoe de brand is ontstaan.

Burgemeester

Waarnemend burgemeester Froukje de Jonge van de gemeente Stadskanaal spreekt van een ‘grote klap’ voor Musselkanaal. De Jonge heeft inmiddels een bezoek gebracht aan de geëvacueerde bewoners en aan gedupeerden. De burgemeester is diep onder de indruk van het gebeuren. Ze spreekt haar respect uit voor de hulpdiensten en aan omwonenden hoe die met elkaar omgaan tijdens deze tragedie.

F: Marc Dol



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal