Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Meander schenkt ‘oefenbrug’ aan Gambia

Ivonne Hulsebos van Stichting Kinderhulp Gambia en Yvonne Menkema, fysiotherapeut van Zorggroep Meander

VEENDAM – De revalidatieafdeling van Zorggroep Meander, locatie Veenkade in Veendam, schonk op dinsdag 18 september twee bruggen aan Stichting Kinderhulp Gambia. Eén van de bruggen gaat naar een prothesemaker in Banjul waar de mensen met hun nieuwe prothese kunnen oefenen met behulp van de brug. De andere brug gaat naar het ziekenhuis in Kanifing waar orthopedische operaties gedaan worden door de Nederlandse artsen van de stichting.

Schenking

“Onlangs hebben we voor onze eigen afdeling nieuwe bruggen aangeschaft, aangezien de oude afgeschreven waren. Waar laat je dan deze oude bruggen, die op zich nog jaren mee kunnen? Er zijn genoeg plekken waar onze vakgenoten minder financiële middelen hebben om goede apparatuur aan te schaffen. Daarom hebben we besloten de bruggen weg te geven. Zo gaan ze een mooi tweede leven tegemoet”, aldus Yvonne Menkema, fysiotherapeut bij Zorggroep Meander.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.