Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ervaringsdeskundigen aan de slag

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst door Wim van de Pol, lid college van bestuur Noorderpoort en directeur-bestuurder Johan Brongers van de Tintengroep.

MUSSELKANAAL – Levenservaringen beroepsmatig inzetten om anderen te helpen, dat is de kracht van ervaringsdeskundigen en de opleiding K@NS. Maandag 23 september hebben de Tintengroep en Noorderpoort de samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de opleiding K@NS.

Wethouder Lian Veenstra van gemeente Stadskanaal heeft, in haar rol als ambassadeur voor de Alliantie van Kracht tegen armoede, de studenten toegesproken. Zij onderstreepte daarbij de toegevoegde waarde van de opleiding. Binnen de opleiding K@NS hebben de Tintengroep en Noorderpoort de krachten gebundeld en starten zij met het opleiden van een groep van 22 mensen.

Stageplekken

K@NS is een vol-tijd opleiding tot ervaringsdeskundige op verschillende domeinen zoals mantelzorg, laaggeletterdheid, nieuwkomers en huiselijk geweld. De Tintengroep stelt stageplekken beschikbaar binnen één van de elf organisaties gespecialiseerd in sociaal werk in Groningen, Drenthe en Overijssel.
Het inzetten van ervaringsdeskundigen kan helpen om een brug te slaan tussen de cliënt en de organisatie, zij hebben inzicht en kennis waar hulpverleners van kunnen leren.  De ambitie van de Tintengroep en Noorderpoort is toe werken naar een betaalde baan voor de ervaringsdeskundigen.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.