Direct naar de inhoud.

Feestelijke opening buurtcentrum Maarswold

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Maarswold is een nieuw buurtcentrum rijker. In de voormalige G.W. Spitzenschool aan de Utrechtselaan in Stadskanaal is in de afgelopen periode hard geklust. Op woensdag 26 september is het dan zover: de officiële opening van het buurtcentrum Maarswold!

Het buurtcentrum Maarswold biedt onderdak aan meerdere partijen: Philadelphia Werk & Begeleiding Noord-Nederland, het ZorgThuis van Noorderpoort en bewoners(groepen). Bewoners kunnen er terecht voor een kop koffie, een praatje maar ook voor tal van activiteiten. Vanaf maandag 10 september zijn de activiteiten, zoals kaarten, biljarten en handwerken gestart. De kinderactiviteiten, die in de even weken plaatsvinden op de woensdagmiddag, zijn vorige week gestart.

Philadelphia
Philadelphia Werk & Begeleiding is heel blij met de nieuwe plek binnen het buurtcentrum. Zo is er een mooie werkruimte om de creatieve activiteiten uit te breiden voor de dagbesteding. Daarnaast staat elke dag de koffie en thee klaar en in overleg met de buurt gaan ze bekijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. De dierenweide blijft onderdeel van het dagprogramma en is op woensdagmiddag open voor iedereen.

Noorderpoort
In het ZorgThuis kun je zien wat zorg en technologie voor ouderen en mensen met een beperking kunnen betekenen en hoe zij zo lang mogelijk gezond en veilig zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.
Studenten, professionals en mantelzorgers demonstreren verschillende voorzieningen op het gebied van zorg en technologie. Zij kunnen bij ZorgThuis terecht om nieuwe kwalificaties op het gebied van zorg en technologie te behalen en voor het demonsteren van nieuwe toepassingen. Daarnaast kunnen, door het laagdrempelige karakter van het ZorgThuis, ook andere doelgroepen kennismaken met zorg en technologie en haar toepassingen.
Dus iedereen die belangstelling heeft voor Zorg en Technologie is van harte welkom!

Het buurtcentrum Maarswold wil meer zijn dan een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het moet er bruisen van de activiteiten en bewoners, cliënten en bezoeker moeten er graag willen komen en zich thuis voelen.

Open huis
Op de 26e kunt u tussen twee uur en half vijf een kijken nemen in het buurtcentrum waarin diverse activiteiten zijn te zien en te doen. Om half vier is de officiële opening door wethouder Brongers namens de gemeente, mevrouw van Berkum namens Philadelphia en mevrouw Hietbrink namens Noorderpoort/ZorgThuis. U bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-