Direct naar de inhoud.

Gemeenteraad Veendam herdenkt raadslid

  • door:
  • op:
Foto: Gemeente Veendam

VEENDAM – Aan het begin van de raadsvergadering afgelopen maandagavond 24 september heeft de gemeenteraad van Veendam stil gestaan bij het overlijden van raadslid Rudolf Feijen. Hij overleed op 26 juli 2018 op 63 jarige leeftijd.

Na een minuut stilte sprak burgemeester Swierstra de woorden van ‘Scherp, vasthoudend, strijdlustig en democraat in hart en nieren’ uit. Vlak voor de zomer kwam het bericht, dat het raadslid wat uitkwam voor de partij Gemeentebelangen, ernstig ziek was. Ondanks zijn ziekte zette hij zijn werk voort en bleef hij in de gemeenteraad actief zolang als hij nog kon.

Tweeëntwintig jaar geleden maakte Rudolf Feijen zijn éérste opwachting in de gemeenteraad, toen voor D66 en later voor Gemeentebelangen. Iedereen kende hem als een uitstekend raadslid, aldus burgemeester Swierstra.

Nico Zweerts de Jong werd tijdens de raadsvergadering beëdigd als gemeenteraadslid namens Gemeentebelangen. Hij is benoemd in de vacature die is ontstaan door het overlijden van de heer Rudolf Feijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-