Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Open dag geologie in het Hunebedcentrum

De éérste Drenten – (F: B. J. Brinkman – RTV1)

BORGER – In het kader van het weekend van de Wetenschap en Techniek op 6 en 7 oktober houdt de geologenkring Gea-kring Drenthe op zondag 7 oktober een open dag. Deze open dag vindt plaats in samenwerking met het Hunebedcentrum te Borger. De activiteiten vinden plaats in het Kenniscentrum van het Hunebedcentrum zowel binnen als buiten van 11.00 tot 16.00 uur. Het is voor jong en oud en de toegang is gratis.

Als je geïnteresseerd bent in de geheimen van onze aarde dan is dit een echte aanrader. Allerlei leden van de geologenkring Drenthe laten hun interesses zien. Voorbeelden van wat er is te zien en te doen zijn: stenen doorzagen, ultraviolette mineralen bekijken, een expositie over zand, fossielen uit de Drentse keileem, micromounts, er is een rondleiding in de keientuin, er zijn geologische proefjes en een zandkwis en er is informatie over vulkanen. Voor iedereen die is geïnteresseerd in geologie is 7 oktober gewoon een leerzame maar vooral een leuke dag.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.