Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jolanda Robben maakt kans op Beste Bibliothecaris titel

Jolanda Robben van biblionet

VEENDAM – Als er over de ‘Trots van het Noorden’ gesproken wordt, dan gaat het vaak over FC Groningen, maar er is nog een ‘Trots van het Noorden’ en dat is Jolanda Robben. Robben, bibliothecaris bij Biblionet Groningen in de bibliotheek van Veendam, maakt namelijk kans op de titel Beste Bibliothecaris van Nederland 2018. Van 1 oktober tot 1 november kan er via www.biblionetgroningen.nl/teamjolanda en in de bibliotheken van Veendam en Stadskanaal op haar gestemd worden. Of Jolanda heeft gewonnen wordt eind november bekendgemaakt.

Scoor een boek!
FC Groningen en Jolanda hebben veel met elkaar te maken. In 2012 startte Jolanda in Veendam namelijk met Scoor een boek!: een leesbevorderingsproject waarbij kinderen door profvoetballers van FC Groningen worden uitgedaagd om zo veel mogelijk boeken te lezen. En dat project is een succes! In 2018 lazen 5.500 Groningse leerlingen samen 34.462 boeken. Bovendien wordt Scoor een boek! inmiddels ook in de rest van het land opgepakt, in samenwerking met onder andere Heracles, NEC, Go Ahead Eagles, Willem ll en AZ.

De Vakantie Voorleestent
Een ander project van Jolanda is de Vakantie Voorleestent. Gedurende de zomermaanden trekt Jolanda met de voorleestent van Biblionet Groningen de wijken in en doet ze haar uiterste best om zo veel mogelijk kinderen aan het lezen en ouders aan het voorlezen te krijgen. Als ouders en kinderen niet naar de bibliotheek komen, dan komt Jolanda wel met de bibliotheek naar hen toe! De tent staat ‘s zomers in Veendam, Stadskanaal, Musselkanaal, Oude Pekela en Ter Apel en trok vorig jaar zeker 550 bezoekers.

Groningen scoort
Een stem op Jolanda is een stem op het noorden, want de andere genomineerden voor de verkiezing van Beste Bibliothecaris, Meike Boertjes en Marjolein Hordijk, werken in de provincies Noord-Brabant en Gelderland. Eerder dit jaar werd de provincie Groningen ook al op de kaart gezet, toen de bibliotheek van Veendam tweede werd bij de verkiezing van Beste Bibliotheek van Nederland. Het doel is dat Jolanda als bibliothecaris nu de eerste plek gaat scoren!

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.