Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veel belangstelling bij opening buurtcentrum

STADSKANAAL – Op 26 september werd het gloednieuwe buurtcentrum van Maarswold in de voormalige G.W. Spitzenschool aan de Utrechtselaan in Stadskanaal feestelijk geopend. Behalve een buurtcentrum biedt de voormalige school ook onderdak aan Philadelphia Werk & Begeleiding die erg blij zijn met het nieuwe buurtcentrum. Zij krijgen daar een eigen plek dat als werkruimte gebruikt gaat worden om creatieve activiteiten te organiseren. Ook de naastgelegen dierenweide wordt in het dagprogramma opgenomen.

Naast Philadelphia gaat ook Noorderpoort gebruik maken van het gebouw. In het zogenoemde ZorgThuis laten ze zien wat de moderne techniek voor ouderen en mensen met een beperking kan betekenen.

Opening

De opening werd verricht door wethouder Brongers namens de gemeente Stadskanaal, mevrouw van Berkum namens Philadelphia, mevrouw Hietbrink namens Noorderpoort en natuurlijk vrijwilligers en mensen van Philadelphia Werk & Begeleiding zelf. Om de voormalige school stonden 3 borden die alle 3 feestelijk onthuld werden.

Open huis

Behalve de opening was er ’s middags ook een open huis waar iedereen welkom was om een kijkje te nemen in het nieuwe buurtcentrum van Maarswold. Tussen 14.00 en 16.30 was het gezellig druk in en om het buurtcentrum. Er was van alles te doen; voor kinderen was er een springkussen en ze konden gezellig sporten op het voormalige schoolplein. Mensen konden gezellig met elkaar kletsen, sjoelen en een kopje koffie doen.

Activiteiten

Vanaf maandag 10 september zijn activiteiten zoals handwerken, biljarten, sjoelen en kaarten gestart. De kinderactiviteiten die in de even weken plaatsvinden op de woensdagmiddag zijn vorige week van start gegaan. En natuurlijk kunnen mensen elke dag binnenlopen voor een kopje koffie en een gezellig praatje.

Voor de volledige agenda van activiteiten kunt u terecht bij het buurtcentrum.

(Tekst en foto’s: Hielke Bosch – Video: Boelo Lutgert / RTV1)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.