Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

FNV Jubilarissen gehuldigd

F: Geert Ramaker FNV

ZANDBERG – Lokaal FNV Zuid Oost Groningen heeft haar jubilarissen gehuldigd op zaterdag 22 september 2018 in “Partycentrum ‘De Schaapsberg’ te Zandberg. De jubilarissen en hun partners werden tussen 18.30 en 19.00 uur in de  “Blauwe Zaal” van het Partycentrum door een aantal bestuursleden  opgewacht. Na zich ontdaan te hebben van jas en eventueel regenkleding  werden de namen gecontroleerd voor het verkrijgen van de nodige  versierselen die bij een jubileum horen. Daarna kon men een plekje  in de zaal zoeken om te wachten op het verloop van de avond.

Veel jubilarissen

Al vóór  19.00 uur fronsten een aantal bestuursleden hun voorhoofd. Er schenen meer jubilarissen te zijn gekomen dan bij de organisatie bekend was. Een hele lichte paniek; er moeten meer muntjes bij komen dan was uitgeteld, er moeten tafels en stoelen bijgeplaatst worden door het personeel van  De Schaapsberg, zijn er wel voldoende bloemen voor de nu aanwezige jubilarissen en hoe gaat het met de voorraad van het buffet? Mede dankzij Marga, Rieks en Roelf was er ook geen probleem met de bloemen. Dus, totaal geen probleem, muntjes extra bijgehaald om een drankje te bestellen, bloemen voldoende aanwezig en stoelen en tafels stonden in een oogwenk op hun plaats en wat het buffet betreft hadden nog veel meer personen mee  kunnen genieten. In één woord geweldig.

Nico Lieberom tijdens zijn werk

Voorzitter Nico Lieberom van Lokaal FNV Zuid Oost Groningen heette  iedereen van harte welkom en en na een korte inleiding wenste hij een  ieder smakelijk eten. Om alles in goede banen te leiden vertelde de
gastheer van het Partycentrum hoe en wanneer men verwacht wordt van het  buffet gebruik te kunnen maken. Zonder deze uitleg zou het  waarschijnlijk op een catastrofe zijn uitgelopen. Stel je voor, ongeveer  135 personen rennen massaal op de wachtende maaltijd af. Mensen, echt waar, ik heb zelden zo’n groep personen zo gestructureerd bezig gezien. Totaal geen probleem, het geheel is heel geordend verlopen. Ook als je  voor de zoveelste keer je bord zou willen vullen, men heeft elkaar niet  voor de voeten gelopen. Het buffet was buitengewoon geweldig en werd  steeds op tijd en voldoende aangevuld. Volgens mij is er geen wanklank  gehoord. Toen alle magen voldoende waren gevuld genoot men ook nog eens
van een toetje. Daarna kwam Bart Plaatje, bestuurder FNV, aan het woord. Hij memoreerde een jarenlang tijdsbeeld binnen de FNV. Stakingen werden o.a. aangehaald en waarom werd je eigenlijk lid van de vakbond? Vroeger ging het omdat je vader zei dat je lid moest worden van de Bond. Tegenwoordig vooral omdat we gezamenlijk sterker staan dan alleen.

Na de leuke woorden van de heer Plaatje was het dan zover dat de versierselen, de speldjes, konden worden uitgereikt door Tineke Onrust en Bennie Bredek. De jubilarissen woonachtig in het gebied Zuid Oost
Groningen, zijn allen 25 jaar, 40, 50, 60 of zelfs al 70 jaar lid geweest  van de vakbond.

Tevreden

Al met al mogen we terugkijken op een zeer geslaagde avond. Ik denk dat alle partijen tevreden naar huis zijn terug gekeerd. In voorgaande jaren kregen de jubilarissen een toneelstuk voorgeschoteld. Dit werd altijd gespeeld door de Toneelvereniging ’t Centrum uit Musselkanaal. Niet omdat de toneelstukken niet zijn bevallen, in tegendeel zelfs, maar nu hebben we gekozen om eens iets anders te organiseren.
Op naar de volgende jubileumavond. Wie weet wat er dan georganiseerd wordt? Allemaal hartelijk dank voor de gezelligheid.

(ingezonden)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.