Direct naar de inhoud.

VUK wil geen autoverkeer in de Kerkstraat

  • door:
  • op:
Kerkstraat Veendam

VEENDAM – Politieke partij VUK neemt een duidelijk standpunt in omtrent een proef met het opnieuw introduceren van auto- verkeer in de Kerkstraat in Veendam. Fractievoorzitter Pé Langen laat weten dat zijn fractie mordicus tegen deze plannen is.

Winkeliers

Langen voert een aantal argumenten aan die volgens hem volkomen duidelijk maken dat het  (opnieuw) openstellen voor autoverkeer weliswaar door een aantal politieke partijen en winkeliers gedragen wordt, maar dat het winkelend publiek en zelfs de winkeliers er niet mee gediend zijn.

Doorgang verspert

Hij stelt dat er nu al sprake is van een probleem, vooral ’s ochtends. Vrachtwagens versperren de doorgang voor anderen die willen bevoorraden en overal staan auto’s hinderlijk geparkeerd. Vorige week nog berichtte het DvhN over de overlast die nu ook al bestaat doordat auto’s vooral na sluitingstijd van de winkels, de Kerkstraat gebruiken als racebaan. Verder komt het regelmatig voor dat voetgangers en fietsers last hebben van voorbij scheurende scooters en vrachtauto’s die panden bevoorraden.

Verkeersveiligheid 

De verkeersveiligheid en de rust in de Kerkstraat is niet gediend met herintroductie van auto’s in de winkelstraat van hartje Veendam. Het plan van het college om een test uit te voeren voor 50.000 euro verwijst hij dan ook naar de prullenbak. “Besteedt dat maar aan andere dingen, voor het centrum wordt al genoeg geld uitgetrokken” stelt Langen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal