Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bewonersoverleg omtrent sluipverkeer N366

N366 Veilig

ALTEVEER – Op donderdagavond 4 oktober organiseren de gemeente Stadskanaal en de provincie Groningen een bewonersoverleg in Alteveer. Tijdens deze avond gaan de provincie en gemeente in gesprek met bewoners van de Veenhofsweg en Poortmanswijk. Doel van de avond is om na te gaan hoe sluipverkeer over die wegen tegengegaan kan worden, als de N366 tussen Alteveer en Stadskanaal wordt afgesloten vanwege werkzaamheden. Ook overige bewoners van Alteveer die mee willen denken over het tegengaan van sluipverkeer, zijn uitgenodigd voor de bijeenkomst.

Vanaf oktober 2018 wordt de provinciale weg N366 tussen Alteveer en Stadskanaal verbreed. Daarvoor wordt de weg voor een aantal weken volledig afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. De omleidingsroute is echter niet de kortste route. Dat komt doordat sommige wegen niet geschikt zijn om het verkeer van de N366 overheen te leiden.

Veenhofsweg
Vooral de Veenhofsweg, die parallel loopt aan de N366, lijkt een aantrekkelijke alternatieve route. Maar de smalle weg is niet berekend op veel verkeer. Verkeer dat elkaar tegemoet komt, kan elkaar er nauwelijks passeren. En er rijden bovendien veel (kwetsbare) fietsers. Ook staan direct aan de weg huizen. Vanwege de veiligheid en om overlast voor de bewoners te voorkomen, kan het verkeer van de N366 niet over deze weg rijden.

Bewonersbijeenkomst 4 oktober
De provincie en de gemeente willen er alles aan doen om te voorkomen dat er sluipverkeer over de Veenhofsweg gaat rijden. Bewoners kunnen daarbij helpen. Daarom is er op donderdag 4 oktober een bewonersbijeenkomst. Aanwonenden van de Veenhofsweg en Poortmanswijk zijn hiervoor persoonlijk uitgenodigd. Andere inwoners van Alteveer die mee willen denken over tegengaan van sluipverkeer kunnen zich ook aanmelden. De bijeenkomst vindt plaats in de Drijscheer in Alteveer, vanaf 19.30 uur. Opgave voor de avond kan via info@n366veilig.nl.

Informatie
De bewonersavond is bedoeld om te praten over manieren waarop het sluipverkeer tegengegaan kan worden. De avond is uitdrukkelijk niet bedoeld om informatie over de werkzaamheden zelf te geven. Voor uitleg en informatie over de werkzaamheden, worden andere informatieavonden georganiseerd. Ook kunnen bewoners op n366veilig.nl terecht voor informatie over de werkzaamheden.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.