Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuwe show ‘Het Groot’ naar Stadskanaal

STADSKANAAL – Op zaterdag 6 oktober komt Het Groot Niet Te Vermijden met hun nieuwe show ‘The Inevitables’ naar Theater Geert Teis. Wie deze voorstelling bezoekt, zal concluderen dat de muziek bij de mannen van Het Groot door de aderen stroomt. In deze humoristische muziekvoorstelling nemen de acteurs het publiek mee langs alle uithoeken van de wereld.

In een humoristische muziekvoorstelling nemen ze hun publiek mee langs alle uithoeken van de wereld. Elk genre wordt gebracht met indrukwekkend vakmanschap. De vijf heldhaftige multi-instrumentalisten en tevens cabaretiers laten hun bezoekers een avond lang, op zeer verrassende wijze, ontsnappen aan hun eigen sores.

“Je ziet dat er veel energie in de groep zit en er geweldige ideeën leven,” zegt toetsenist Peter Tinke. “Daardoor hebben we keuzes moeten maken en dat is voor deze show goed gelukt. We hebben geweldige scènes waarbij ikzelf ook nog weleens in de lach schiet. Het Groot Niet Te Vermijden maakt al jaren muziek om naar te kijken en theater om op te dansen.”

IJzersterke acts

Martin Bakker vindt ‘De Tuinkabouters’ de beste act uit deze voorstelling. De bassist en zanger vertelt dat het idee gebaseerd is op een tuinkabouter-verzameling die hij eens bij iemand in de tuin zag staan. “De bezoekers vinden het op briljante wijze vormgegeven en uitgevoerd, net als het volkomen absurdistische lied ‘Pieter Paard’. We hebben allemaal invloed gehad op wat je in de show ziet en dat maakt de acts ijzersterk. ”Helemaal Het Groot

De show is elke keer weer anders, legt gitarist en zanger Chris Grem uit. “Het is een reis die je met elkaar maakt. Je vangt elkaar op, laat los, struikelt, rent en springt van het een naar het ander. Trouwe bezoekers vinden het de beste show sinds jaren. Ze zijn blij voor ons dat Evert en ik als nieuwkomers onze voorgangers Sjoerd en Louis zo goed hebben vervangen. Het is hip, fris, vlot, hilarisch en weer helemaal Het Groot.”

Koperblazer Evert Josemanders moet op het toneel altijd zijn lach inhouden. “Sommige acts werken echt op m’n lachspieren. Als ik mijn collega’s dan van die rare koppen zie trekken houd ik het haast niet droog. Er zitten geniale acts in. Het is elke keer weer een plezier om samen op het podium te staan!”

Het applaus

Aan het begin van de avond vraagt drummer Jochem Kroon zich weleens af hoe ze het publiek moeten inpakken. “Maar binnen de kortste keren hebben we toch de lachers op onze hand. Dat is geweldig en doet wel wat met mij! We zien dat ze het publiek echt geniet. Na de voorstelling gaan ze tevreden en met een lach naar huis.”

Met de vlammende show ‘The Inevitables’ gaan de mannen de diepte en de hoogte in. Ze zingen “alles eruit wat erin zit”. Met hun hippe, frisse en hilarische show weet Het Groot Niet Te Vermijden het publiek in te pakken. De recensies zijn dan ook lovend.

(ingezonden)

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.