Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

STAR stopt met traject Stadskanaal-Musselkanaal

(F: STAR)

STADSKANAAL – Museumspoorlijn STAR stopt na oktober met het traject tussen Stadskanaal en Musselkanaal. Dit komt door een verslechterde bodem tussen Nieuw Buinen en Musselkanaal. Als STAR volgend jaar met de treinen over het stuk zou gaan rijden bestaat de kans dat spoorbielzen slijten en de trein wegzakt. STAR vindt met het oog op de veiligheid dit dan ook niet meer verantwoord.

Overigens blijven de lijnen Stadskanaal-Veendam en Stadskanaal-Nieuw Buinen wel gewoon rijden.

Laatste ritten

De laatste ritten van het traject Stadskanaal-Musselkanaal zullen op 28 oktober rijden. Op die dag rijden de treinen niet alleen tussen Stadskanaal en Veendam, maar ook nog drie keer tussen Stadskanaal en Musselkanaal. Bij het laatste bezoek aan Musselkanaal zal er een groepsfoto gemaakt worden met alle passagiers.

Alternatief

STAR wil het traject naar Musselkanaal wel doorzetten, maar dan misschien op een andere manier. Zo willen ze bijvoorbeeld in 2019 gebruik maken van Spoorfietsen. Dit zou veel toeristen moeten opleveren. De STAR heeft hiervoor een subsidieaanvraag van €25.000  bij de gemeente Stadskanaal gedaan. Of de Spoorfietsen ook echt zullen rijden in 2019 is nog de vraag.

 

 

Geplaatst door

Redacteur/Presentator/Columnist - Streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.