Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geen zorgen over nieuwe koers Wedeka

Foto: B. J. Brinkman – RTV1)

STADSKANAAL – De toekomst van Wedeka als werk-leerbedrijf hangt niet af van de proefprojecten. Dat zei wethouder Johan Hamster (CU) van Stadskanaal maandagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. Bij het personeel van werkvoorzieningsschap Wedeka was onrust ontstaan omdat het leek alsof de gemeenten Veendam en Stadskanaal eerst de proefprojecten wilden afwachten voordat ze de nieuwe koers naar werk-leerbedrijf zouden gaan steunen.

Vraagtekens

De ondernemingsraad van Wedeka ziet de ombouw naar een werk en leerbedrijf wel zitten, maar zet vraagtekens bij de proefperiode. Het gaat hierbij om een proefperiode van anderhalf jaar. De OR liet de gemeenteraad maandagavond dan ook weten dat het personeel deze proefperiode argwanend ingaat. “Geef medewerkers ook zekerheid’’, sprak Nico Lieberom namens de OR Wedeka. “Geloof in Wedeka’’.

Vertrouwen

Wethouder Hamster, tevens voorzitter van het DB van Wedeka, verzekerde dat er geen twijfels zijn over de koers en zegt het volste vertrouwen in Wedeka te hebben. Hamster: “Proefprojecten bepalen wel hoe, maar niet óf Wedeka een werk-leerbedrijf wordt. Ik hoop dat de onrust daarmee weg is’’.

De gemeenteraadsvergadering was maandagavond live te volgen via RTV1 radio.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.