Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veilig leven in de gemeente Stadskanaal

Gemeentehuis Stadskanaal (F: B.J. Brinkman – RTV1)

STADSKANAAL – Inwoners van Stadskanaal wonen en werken in een relatief veilige gemeente. Dat blijkt uit het jaaroverzicht van 2017 van de politie. Maandagavond (15 oktober) sprak de gemeenteraad haar waardering uit naar de politie en werd er gelijk gekeken naar de prioriteiten voor het komende jaar.

Uit de cijfers van de politie blijkt dat vrijwel alle vormen van criminaliteit, geweldszaken en overlast in 2017 zijn gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Die trend lijkt zich in de eerste maanden van dit jaar voort te zetten. De integrale aanpak in de veiligheidsketen werpt duidelijk zijn vruchten af.

Veiligheid rondom het huis

Het woon- en leefgenot en het gevoel van veiligheid in en rond je eigen huis wordt voor een groot deel bepaald door de hoeveelheid overlast van buren en omwonenden en door de hoeveelheid inbraken. Niet alleen drugs- en drankoverlast en geluidsoverlast maar ook huiselijk geweld hebben een negatief effect je leven. Overlast als gevolg van sociale problemen blijft dan ook in de toekomst een prioriteit.

Ook inbraken hebben veel impact op slachtoffers. Hier is een dalende lijn zichtbaar, al was er even sprake van een toename. Een extra inspanning van de politie heeft hier een eind aan gemaakt.

Veilig Stadskanaal

Veiligheid op straat

Het gevoel van veiligheid op straat is in onze gemeente hoog. Er is weinig overlast door drank of drugs of door jongeren. Straatroof komt bovendien vrijwel niet voor. De evenementen in de gemeente zijn veilig en het uitgaansgeweld is gering.

Voor het komend jaar blijven de huidige prioriteiten, ondermijning (fraude, drugshandel, cybercrime e.d.), geweldszaken, overlast en sociale wijkproblematiek en inbraken alsook het uitbouwen en versterken van de ketenaanpak speerpunten voor het beleid.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.