Direct naar de inhoud.

Ervaar gevaren van afleiding op 3D-bike

  • door:
  • op:
.

STADSKANAAL – Slingeren, bijna-botsingen of echte ongelukken. Fietsers die appen in het verkeer zorgen vaak voor gevaarlijke situaties. Om dit te ervaren kunnen bezoekers van de markt en andere voorbijgangers op 20 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur op de Europalaan in Stadskanaal virtueel de gevaren van afleiding op de fiets meemaken op de speciale ‘3D Afleiding Bike’.

De virtuele fiets is door Verkeerswijzer Groningen ontwikkeld en wordt in de provincie Groningen ingezet als onderdeel van de landelijke verkeersveiligheidscampagne MONO.

Afleiding in het verkeer
De 3D Afleiding Bike wordt ingezet om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in de provincie Groningen. Op de fiets ervaren deelnemers met behulp van een 3D-bril in een Virtual Reality-wereld wat het effect is van afleiding op de fiets. Doordat ze het zelf ervaren, is de kans het grootst dat ze in het vervolg niet meer appen op de fiets of hun telefoon op stil zetten.

MONO-campagne
Half september presenteerde het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de MONO-campagne om minder fietsers en automobilisten sociale media te laten gebruiken tijdens het rijden. Weggebruikers worden gestimuleerd om hun telefoon tijdens het rijden op stil te zetten of aan de kant te leggen.

Ook worden mensen in hun omgeving ontmoetigd om berichten te sturen naar mensen waarvan ze weten dat ze onderweg zijn. Dit gebeurt onder meer met borden langs de weg en radio- en tv-spotjes. De boodschap van de campagne is: rij zonder afleiding. Rij MONO, ga ongestoord onderweg. De campagne gaat meerdere jaren duren.

De MONO-campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), in samenwerking met VVN, ANWB, Flitsmeister, Fietsersbond, Nederland-ICT, TeamAlert en de gezamenlijke provincies.

VerkeerswijzerGroningen
Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden en partners die zich onder meer inzetten voor de verkeersveiligheid in Groningen. Meer weten? www.verkeerswijzergroningen.nl



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal