Direct naar de inhoud.

Nederland Leest van start in Bibliotheken

  • door:
  • op:

Pierre Wind komt naar bibliotheek Veendam
STADSKANAAL/VEENDAM – Donderdag 1 november begint de landelijke campagne Nederland Leest. Bibliotheken in het hele land besteden de maand november aandacht aan het thema ‘voeding’. Ook de bibliotheken in de gemeente Stadskanaal en Veendam pakken uit met smakelijke activiteiten. Bovendien ligt er voor zowel leden als niet-leden een cadeauboek klaar met sappige verhalen, verfrissende passages en een zoete afsluiter.

In november zijn er smakelijke, leerzame en gezellige (gratis) activiteiten te beleven in de bibliotheek.

Voorlezen
Kom luisteren en meespelen in het voorleesverhaal ‘Een ober van niks’: een smakelijk verhaal over een klunzige ober.
• Bibliotheek Veendam, woensdag 7 november van 14.30 tot 16.30 uur

Filmmiddag
De rat Remy droomt ervan om een grote Franse topkok te worden. Dit ondanks het feit dat zijn familie het niet ziet zitten en men in de kookwereld niet echt verzot is op ratten… Een overheerlijke animatiefilm!
• Bibliotheek Stadskanaal, woensdag 7 november van 15.00 tot 16.30 uur
• Bibliotheek Veendam, woensdag 14 november van 15.00 tot 16.30 uur

Gekke proefjes en recepten
Heb je zin om eens iets geks te maken? Of wil je wel eens een proefje doen met eten? Kom dan zelf of met je (klein)kind naar de bibliotheek en ga aan de slag met gekke recepten.
• Bibliotheek Stadskanaal, vrijdag 9 november van 15.00 tot 17.00 uur
• Bibliotheek Veendam, woensdag 21 november van 14.00 tot 16.30 uur

Blender Bikes
Maak je eigen smoothie op de speciale Blender Bikes. Race tegen elkaar en meng zo de ingrediënten voor een overheerlijk drankje.
• Bibliotheek Stadskanaal, woensdag 21 november van 15.00 tot 17.00 uur
• Bibliotheek Veendam, woensdag 28 november van 14.00 tot 16.00 uur

Lezing Michiel Postma
Michiel Postma is groot wielerliefhebber en schreef diverse kookboeken. In deze gratis lezing komen zijn culinaire wielerverhalen aan de orde. Verhalen over coureurs die gelijkenis vertonen met een asperge of eten in volle vaart.
• Bibliotheek Stadskanaal, donderdag 22 november van 20.00 tot 21.30 uur

Food Experience met Pierre Wind
Als grande finale van de campagne organiseert Biblionet Groningen op vrijdag 30 november van 16.00 uur tot 18.00 uur een Food Experience in Bibliotheek Veendam. Een event om van te smullen waar niemand minder dan Pierre Wind bijzondere kooktechnieken komt vertonen. De kaartverkoop start op 1 november. Kijk voor meer informatie op www.biblionetgroningen.nl/nederlandleest.

Het jaarlijkse cadeau van de bibliotheek
Traditiegetrouw kunnen zowel leden als niet-leden een cadeau ophalen in de bibliotheek tijdens de Nederland Leest maand. Het geschenkboek van dit jaar heet Je bent wat je leest. Het is exclusief voor de bibliotheek geschreven. Dankzij bijdragen van onder meer thrillerschrijfster Marion Pauw en Pierre Wind bevat het boekje een verfijnd menu met fictie, non-fictie, spanning, wetenschap en heerlijke recepten. Zolang de voorraad strekt.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal