Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal en Veendam donkerste plaatsen van Nederland

STADSKANAAL/VEENDAM – Van de 57 grootste steden van Nederland zijn Stadskanaal en Veedam de twee plaatsen met het minste lichtvervuiling. Stadskanaal staat bovenaan met 7 watt per vierkante meter per boogseconde in Veendam was dit 9 watt.

Suomi NPP

Deze meetgegevens zijn afkomstig van de Suomi NPP satelliet die de laatste 6 jaar het zogenaamde ‘opgaande licht’ heeft gemeten. Het noorden van ons land scoort sowieso goed op het gebied van de zogenaamde ‘lichtvervuiling’, zo meet de satelliet. Zo zijn de steden in Groningen, Drenthe en Friesland de donkerste van Nederland. De randstad doet het in vergelijking minder goed, Amsterdam en Delft zijn de steden die het meeste lichtvervuiling veroorzaken.

Nederland steeds donkerder

Nederland wordt alsmaar donkerder en heeft daardoor ook steeds minder last van lichtvervuiling.’Na jarenlang ieder jaar lichter te zijn geworden, lijkt Nederland op een keerpunt beland’, zeggen de Natuur- en Milieufederaties, die opdracht gaven voor het onderzoek.

Brpn: RTV Noord

Geplaatst door

Redacteur/Presentator/Columnist - Streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.