Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Weer naar school in het Streekhistorisch Centrum

Leerlingen van de Nieuwe School te Stadskanaal stappen op de fiets voor een meerdaagse schoolreis naar Denekamp en Ootmarsum. Rechts hoofdonderwijzer H. Gras. Juni 1961. Collectie SHC.

STADSKANAAL – Op zondagmiddag 4 november a.s. worden in het Streekhistorisch Centrum aan de Ceresstraat 2 te Stadskanaal (naast de watertoren) beelden vertoond over het schoolwezen in de Kanaalstreek. De opnames zijn afkomstig het foto- en dia-archief van het Streekhistorisch Centrum.

Naast beelden van schoolgebouwen, zien we klassenfoto’s, meesters en juffen en foto’s van schoolreizen en andere activiteiten.

Ook leermiddelen te zien
Ook is er aandacht voor de diverse leermiddelen die vroeger in de klas gangbaar waren: de kroontjespen en vloeipapier, het leesplankje, de schoolboekjes (“Nog bij moeder thuis” en “Buurkinderen”) en natuurlijk de kleurrijke vertelplaten Vaderlandse Geschiedenis (van J.H. Isings) en Kennis der Natuur (van M.C. Koekoek). We sluiten de middag af met een zgn. ‘blinde kaart’ aan de hand waarvan de bezoekers hun parate topografische kennis nog even kunnen testen.

Aanvang
De voorstelling begint om 14.30 uur, de entree bedraagt € 3,00 en donateurs mogen zelfs gratis naar binnen op vertoon van hun donateurspas. In de pauze is er gelegenheid om koffie te drinken.

100 jaar Koopmannen
In de wisselkamer zijn allerlei bij de voorstelling passende voorwerpen, foto’s en boekjes tentoongesteld en ook kan uiteraard de tentoonstelling 100 jaar Koopmannen Muthert in het Huisje Manning worden bekeken, die nog te zien is tot en met 6 januari 2019.

Programmaboekje
In het Streekhistorisch Centrum, de bibliotheek van Stadskanaal en het kantoor van Tourist Info Westerwolde is het boekje met het complete zondagmiddagprogramma gratis af te halen.

Informatie
Voor inlichtingen en reserveren: 0599-612649, Bert Roossien.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.