Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Fraai najaarsweer op komst

.

WEERONLINE – We gaan een zonnig en droog weekend tegemoet en begin volgende week gaat de temperatuur omhoog. Fraai najaarsweer dus.

Morgen start de dag in ons land lokaal mistig en met temperaturen rond het vriespunt. In het zuiden en oosten van het land kan het in de vroege ochtend drie graden vriezen. De mist verdwijnt gedurende de ochtend en de rest van de dag is het fraai najaarsweer met zon en sluierwolken. Bovendien blijft het droog. Het kwik stijgt naar circa 10 graden en de zuidenwind is zwak tot matig.

Ook zondag is het voor liefhebbers van zonnig herfstweer genieten. Zonnige perioden en stapelwolken wisselen elkaar af. Het oosten maakt wel kans op enkele wolkenvelden vanuit Duitsland. Met maxima van 10 graden in het noorden tot 13 in het zuiden is het zachter dan morgen. Er staat een overwegend zwakke zuidoostenwind en het blijft droog. Het is prima weer voor een stevige wandeling of fietstocht door de prachtig gekleurde bossen.

Na weekend zeer zacht voor november
Begin volgende week blijft het kalm najaarsweer. Er staat weinig wind en er is een mix van zon en hoge bewolking. Het kwik loopt nog wat verder op. De middagtemperaturen komen uit op 13-17 graden en daarmee is het veel zachter dan normaal. Maxima van 10-12 graden zijn gebruikelijk begin november.

Tijdens de tweede helft van de week wordt het een paar graden minder warm. Ook neemt de kans op een bui toe. Fris, winderig en nat herfstweer zit voorlopig niet in de pijplijn.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.