Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Inbrengmiddag oude foto’s in SHC

.

STADSKANAAL – Op zondagmiddag 11 november is het Sint Maarten, de naamdag van de heilige die zijn mantel deelde met een arme man en waarop we snoep uitdelen aan kinderen die met een lampion aan de deur komen.

Het Streekhistorisch Centrum (SHC) te Stadskanaal vraagt om deze middag oude foto’s te komen delen: duik in uw privécollectie en kijk of er foto’s bij zitten die een beeld geven van Zuidoost-Groningen of de Drentse monden, het verzamelgebied van het SHC.

Foto’s van straatbeelden, schoolfoto’s, huizen, winkels en bedrijven, vervoermiddelen, het verenigingsleven maar ook portretten worden allemaal door het SHC verzameld. Het maakt niet uit hoe oud ze zijn. De collectie van het Streekhistorisch Centrum bevat inmiddels zo’n 30.000 foto’s. Een deel daarvan is inmiddels online beschikbaar via de Beeldbank Groningen. Vrijwilligers van het SHC zijn wekelijks bezig met het beschrijven en digitaliseren van die collectie.

Mensen die hun foto’s met het SHC willen delen, hoeven die niet af te staan. De foto’s zullen ter plekke worden gescand en indien gewenst krijgt men het origineel weer mee naar huis. Vrijwilligers zullen zoveel mogelijk gegevens van de gedeelde foto noteren om de beschrijving zo compleet mogelijk te maken.

De entree bedraagt deze middag € 3,00, de normale entree tot het museum waar momenteel de tentoonstelling 100 jaar koopmannen Muthert in Musselkanaal en de wisselexpositie met als thema Weer naar School te zien is. Mensen die foto’s inbrengen en donateurs hebben echter gratis toegang.

Voor meer informatie: 0599-612649/info@streekhistorischcentrum.nl.

Bij de foto: een eenvoudig ‘kiekje’ van kinderen in de tuin, maar de op de achtergrond de al lang afgebroken aardappelmeelfabriek De Twee Provinciën maakt de foto van streekhistorisch belang.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.