Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pretletters november 2018

Bram Harder (F: Pretletters)

RTV1 – Woensdagavond 7 november presenteren Wim Dussel en George Flapper aflevering 84 van het programma Pretletters. De presentatoren behandelen weer een aantal interessante onderwerpen.

Plotseling heeft de Macula Vereniging een nieuwe voorzitter: Bram Harder. Heeft hij inmiddels al een beleidsvisie ontwikkeld? Vanwaar deze onverwacht snelle wisseling van de wacht?

In het zesde deel van de zevendelige serie over de aandoeningen van het oog vertelt oogarts Bert van der Pol over verscheidene oogaandoeningen. Veel oogletsel wordt veroorzaakt door vuurwerk. Staaroperaties worden 180.000 keer per jaar uitgevoerd. Om bijziendheid te voorkomen moeten kinderen meer buiten spelen!

Google Tango technologie heeft de mogelijkheid op de vierkante centimeter te navigeren. Tim in ’t Veld vertelt over het onderzoek naar de mogelijke toepassingen hiervan. Een route kan worden uitgezet in een gebouw en deze kan dan met de app worden gevolgd.

Pretletters, het programma voor mensen met minder zicht
Uitzending: woensdag 7 november 21.00 uur via RTV1 Radio. Het programma is tevens de hele maand te beluisteren via uitzending gemist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.