Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Sinterklaasnieuws Veendam te volgen op TV en internet

Sinterklaasnieuws in Veendam via TV

VEENDAM – Nog een paar nachtjes slapen en dan is het weer zover. Sinterklaas komt op zaterdag 17 november met zijn Pieten aan in Zaanstad en stoomt daarna meteen door naar Veendam. Een week later zet hij voet aan wal in Wildervank.

Grote wens

Al enkele jaren is er bij de vrijwilligers van Parkstadveendam.nl de wens om een eigen Sinterklaasjournaal te maken. Dat zoiets niet vanzelf gaat blijkt. Na jaren van alleen maar erover praten gaat er nu, mede dankzij Jan Doddema van Studio 9 een grote wens in vervulling. Veendam / Wildervank krijgt dit jaar haar eigen Parkstad Sinterklaasnieuws.

Filmcrew

De filmcrew bestaande uit Willem van der Werf, Gert Jan Kruizinga, Feiko Spieard, Gerard Martens, Henk Robben, Bijka Scholtens en Jan Doddema heeft samen met bekende en minder bekende Veendammers, en met hulp van ondernemers en organisaties tien afleveringen opgenomen die binnenkort op werkdagen worden uitgezonden.

Uitzendschema en intocht

De uitzendingen van het Parkstad Sinterklaasnieuws zijn te bekijken van maandag 12 t/m vrijdag 16 november, in aanloop naar de intocht in Veendam op zaterdag 17 november. ParkstadVeendam doet tevens live verslag van de intocht want niet iedereen is in de gelegenheid daarbij aanwezig te zijn. Na de intocht in Veendam gaat het Sinterklaasnieuws op maandag 19 t/m vrijdag 23 november verder met nog 5 afleveringen in aanloop naar de intocht in Wildervank op 24 november, waar ParkstadVeendam ook live verslag van gaat doen.

TV en internet

Het Parkstad Sinterklaasnieuws is te volgen op de website, YouTube kanaal  en Facebookpagina van parkstadveendam.nl en het informatiekanaal van SKV (digitaal 998 / analoog 38), allen vanaf 10.00 uur. Op RTV1 (kanaal 25 SKV, 1458 KPN en 42 Ziggo in heel Groningen en Drenthe) ’s avonds om 19.00 uur. De afleveringen kunnen ook altijd op een zelfgekozen moment teruggekeken worden. Verder zijn de basisscholen en de kinderopvang geïnformeerd over het Sinterklaasnieuws, met de mogelijkheid om klassikaal te kijken.

Trots op productie

Geniet mee met de doldwaze avonturen van de Pieten. Want wat doet de brandweer bij een rokende schoorsteen, wat heeft burgemeester Swierstra te vertellen en waarom kriebelt de kin van mevrouw Huppeltjes. In het Sinterklaasnieuws komen Sinterklaas en de Pieten in allerlei avonturen terecht, en de vraag is natuurlijk: loopt het wel goed af? Lukt het de Pieten ook dit keer weer om alle problemen op te lossen en de intocht vlekkeloos te laten verlopen? Willem van der Werf van Parkstadveendam.nl laat weten ongelooflijk trots te zijn op wat iedereen in korte tijd belangeloos heeft neergezet.

Foto’s: Willem vd Werf / parkstadveendam.nl

 

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.