Direct naar de inhoud.

Kopzorgen Veendam door financiële tegenvaller

  • door:
  • op:
Gemeentehuis Veendam – (F: H. Drenth)

VEENDAM – De gemeente Veendam moet dit jaar tussen de drie en vier miljoen euro ‘extra’ besteden aan gespecialiseerde jeugdzorg voor jongeren met zware gedragsproblemen. Net als de gemeente Midden Groningen wordt er nu ook in Veendam aan de noodbel getrokken in verband met de oplopende jeugdzorgkosten.

Veel jeugdzorg

Wethouder Ans Grimbergen (PvdA) heeft de cijfers bekendgemaakt tijdens de begrotingsvergadering. Grimbergen zegt in het DvhN dat er in de gemeente Veendam altijd al veel jeugdzorg nodig is geweest. In de gemeente hebben het afgelopen jaar 860 jongeren gebruikgemaakt van jeugdzorg. Dat is best veel voor een gemeente met slechts 27.450 inwoners. Vorig jaar telde Veendam 835 probleem jongeren. Het huidige budget van 9.5 miljoen euro is nu onvoldoende om de begroting rond te krijgen.

Uitgeput

SP- fractievoorzitter Harry Schoonewille wil weten of de gemeente dit allemaal wel financieel kan dragen als deze extra miljoenen voor de jeugdzorg moeten worden opgehoest. Ook Yvette de Raad (PvdA Veendam) ziet de bui al hangen. Het lijkt erop dat de Veendammer reserves zijn uitgeput. “We hebben ook geen mogelijkheden om de reserves aan te vullen”, aldus de Raad in het DvhN.

Landelijk neemt het aantal jongeren in de jeugdzorg juist af. Ook in Stadskanaal is het aantal afgenomen. Wethouder Grimbergen weet niet waarom dat in Veendam anders is.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal