Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

CBS De Lindenborgh opnieuw verkeersveilig

MUSSELKANAAL – CBS De Lindenborgh te Musselkanaal is op 5 november herijkt voor het Gronings Verkeersveiligheidslabel. Dat betekent dat de school opnieuw is beoordeeld en nog steeds aan de normen voor een ‘verkeersveilige school’ voldoet. De school krijgt als beloning onder andere een kist met lesmaterialen.

Kwaliteitskeurmerk
Het Gronings Verkeersveiligheidslabel is een kwaliteitskeurmerk dat wordt toegekend aan scholen die zich sterk maken voor verkeersveiligheid van hun leerlingen. Scholen die het label eenmaal in bezit hebben, krijgen elke drie jaar een bezoek van Verkeerswijzer Groningen. Bij dat bezoek wordt beoordeeld of de school nog steeds voldoet aan de eisen van het keurmerk. Op dit moment zijn er 67 basisscholen in de provincie Groningen die het verkeersveiligheidslabel hebben. In de gemeente Stadskanaal zijn 11 van de 20 scholen in het bezit van het verkeersveiligheidslabel.

De Lindenborgh
CBS De Lindenborgh biedt wekelijks verkeersonderwijs aan, organiseert meerdere verkeersactiviteiten per jaar i.s.m. ouders en besteedt aandacht aan een veilige verkeersomgeving voor haar leerlingen. De school voldoet daarmee aan de belangrijkste criteria voor het label.

Verkeerswijzer Groningen
Het label wordt uitgereikt onder de verantwoordelijkheid van Verkeerswijzer Groningen. Dit is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Verkeerswijzer Groningen vindt het belangrijk dat scholen het label halen en stimuleert en motiveert scholen om mee te doen.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.