Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Voetbaltoernooi inburgeraars Stadskanaal en Veendam

(Foto: Akram Darwish)

VEENDAM – Woensdag 7 november 2018 werd voor de tweede keer een voetbaltoernooi georganiseerd voor en door statushouders uit de gemeenten Stadskanaal en Veendam. Het toernooi vond deze keer plaats in de Parkstadhal in Veendam waar twee teams uit Veendam, twee teams uit Stadskanaal en één team van Welstad een sportieve strijd leverden.

Noorderpoort
De roep om een sportieve activiteit voor deze inburgeraars werd opgepakt door Bianca Muntinga en Lijja de Vries van de afdelingen Educatie van het Noorderpoort in resp. Stadskanaal en Veendam. Hierbij werden zij ondersteund door Stichting Welstad.

Integratie bevorderen
De doelstelling van het toernooi is op een sportieve manier integratie bevorderen. De twee teams uit Stadskanaal deden eerder dit jaar mee aan het Streetfit toernooi. Voor veel spelers was dit een eerste kennismaking met het Nederlandse voetbal. Op verzoek werd vervolgens een voetbalteam in Veendam geformeerd. De teams troffen elkaar daarna voor een vriendschappelijk toernooi op de velden van SETA in Musselkanaal.

Volgend toernooi
De uitnodiging van de spelers uit Veendam die hierop volgde, werd met beide handen aangegrepen. Inmiddels zijn al plannen gemaakt voor een volgende meeting in het voorjaar van 2019.

Ook Nederlandse voetballers
`Wij zouden het geweldig vinden wanneer ook Nederlandse jong volwassenen zich zouden melden om zo de onderlinge verhoudingen tussen hen en inburgeraars te bevorderen,`aldus Bianca Muntinga.

(Ingezonden)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.