Direct naar de inhoud.

Sportuitwisseling met zwemdisco

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

VEENDAM – De gemeentelijke Commissie voor de Schoolsport uit Veendam organiseert van 21 tot en met  23 november voor de achttiende keer de inmiddels traditionele schoolsportuitwisseling met leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs uit het Duitse Norden. Deze ontmoeting zal dit jaar plaats vinden in Veendam. De Duitse leerlingen en hun begeleiders worden ondergebracht bij Nederlandse gastgezinnen.

De groep van ongeveer zeventig Duitse gasten wordt op woensdagmorgen in het Indoorcentrum ontvangen door een delegatie van het gemeentebestuur en vertegenwoordigers van het basis- en voortgezet onderwijs. Aansluitend wordt er begonnen met de diverse toernooien, waaraan enkele honderden leerlingen uit de gemeente Veendam deelnemen.

Op het programma staan: zaalvoetbal, uni-hockey, basketbal, tennis, dansen, bootcamp en klimmen. De toernooien vinden in het Indoorcentrum plaats, daarnaast wordt er op diverse andere locaties gesport.  Naast het sportieve gebeuren zijn er verschillende randactiviteiten, zoals voor de jongsten een bezoek aan het Kunstkot en voor alle deelnemers een zwemdisco in Tropiqua.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal