Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Musselkanaal centraal in SHC

MUSSELKANAAL – Op zondagmiddag 25 november vertoont Bert Roossien oude foto’s van Musselkanaal  in het Streekhistorisch Centrum. Veel verdwenen panden en bekende plekken van Musselkanaal zullen aan bod komen, zoals de koekjesfabriek van Branbergen, het oude STAR-station en talloze winkeltjes en werkplaatsen. Met name aan de Marktstraat hebben veel oude winkelpanden plaatsgemaakt voor nieuwbouw: wie kent nu nog de Rijwielfabriek,  Magazijn ‘Du Nord’ van de familie Steeman of het Magazijn van Meubelen en Galanterieën van de families Bronger en Leutscher? Ook recenter afgebroken glorie van Musselkanaal, zoals de Lagere Technische School en de roemruchte voormalige bioscoop annex hotel De IJzeren Klap passeren de revue.

Musselkanaal is een vrijwel jaarlijks terugkerend thema op het activiteitenprogramma van het SHC. Mensen die zelf nog oude foto’s hebben die hierbij passen, worden van harte uitgenodigd zich voor vrijdag 23 november  bij het SHC te melden. Wie foto’s die nog niet in het SHC-archief zitten aanbrengt, mag gratis naar de voorstelling.

Tijdens de pauze is er gelegenheid iets te drinken. Ook kan de tentoonstelling ‘100 jaar koopmannen Muthert in Musselkanaal’ worden bezocht. De voorstelling begint om 14.30 uur en de entree bedraagt € 3,00. Reserveren wordt aanbevolen: 0599-612649 of info@streekhistorischcentrum.nl.

Bij de foto: het postkantoor van Musselkanaal aan de Marktstraat omstreeks 1950.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.