Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wie wordt de beste jeugdschaker van de Veenkoloniën?

(F: Wikipedia)

VEENDAM – Op zondag 25 november vliegen de schaakstukken weer over het bord in de Veenkoloniën. Voor de zeventiende keer wordt er geschaakt in de kantine van scholengemeenschap Winkler Prins (locatie Pinksterstraat) te Veendam.

Er wordt gespeeld in groepen van acht schakers, die worden ingedeeld op sterkte. Iedereen in de leeftijd van 5 t/m 18 jaar kan deelnemen aan het toernooi en speelt zeven partijen met een bedenktijd van vijftien minuten.

Zorg ervoor dat je om 12:15 uur aanwezig bent, want de eerste ronde begint om 13:00 uur. Rond 17:00 uur zullen de voorzitters van schaakverenigingen Veendam/HSP en De Paardensprong, Theo Mooijman en Bram Baptist, de prijzen uitreiken. Er zijn drie bekers per groep.

Daarnaast zal schrijver Bram Baptist zijn jeugdroman, De Koningszoon, presenteren. In het boek moeten twee opgroeiende jongeren een tiran verslaan door het gouden schaakstuk te vinden. De schrijver, die tevens geschiedenisdocent is, heeft vijf jaar aan het boek gewerkt en liet zich o.a. inspireren door zijn leerlingen. Je kunt het spannende boek winnen door tijdens het toernooi deel te nemen aan de prijsvraag.

Wil je meespelen op 25 november? Geef je dan op uiterlijk zaterdag 24 november om 20:00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro. Je hoeft geen lid te zijn van een schaakclub om mee te doen, maar je moet je wel van te voren aanmelden via brambaptist.nl/winkler-prins of thcm@kabel.netvisit.nl.

De speellocatie: Winkler Prins, Pinksterstraat 26 Veendam.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.