Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Blog: Aan tafel!

RTV1 – Mede-presentator van het vrijdagavond programma ‘1 op vrijdag’ Gertjan Kamst heeft een blog geschreven over de derde aflevering:

Afgelopen vrijdag hebben we in onze derde uitzending een zichtbare vooruitgang geboekt. We zaten aan tafel met de presentatie van ‘1 op vrijdag’. Samen met mijn enthousiaste collega hebben we eerder in de week al even contact gezocht en we waren het er over eens dat de tafel voor de vrijdag een feit zou moeten zijn.

We gingen ons bezinnen op de wijze waarop we invloed konden hebben op de uistraling en facetten van de show. Natuurlijk er is ontzettend veel ruimte voor eigen inbreng om de show ons eigen te maken, waar we dankbaar voor zijn, maar zomaar iets in de planning van opbouw veranderen, dat was natuurlijk niet de bedoeling. De planning is natuurlijk al weken bekend en draagt de filosofie om de kijker mee te nemen naar de eerste live uitzending in een volledig geprofessionaliseerde studio. Maar wellicht zou de tafel net twee weken te vroeg kunnen zijn.

Wij als presentatieduo hadden er geen boodschap aan. Met een glimlach waren we aan het bekokstoven hoe we de tafel toch op een spontane wijze konden introduceren zonder dat het argwaan wekte dat dit plan een voorbereiding had getroffen.

Gea had het idee om toch het gesprek bij de opnameleider aan te kaarten voor een tafel. Ik zou ondertussen rondkijken hoe we de tafel aangekleed zouden krijgen alsof dit spontaan aangeboden werd. Want ja, als er toch dingen aangeboden worden voor de aankleding van een tafel kun je dit toch niet weigeren?  De vriendelijke toon was gezet en we voerden ons plan uit.

Backstage ‘1 op vrijdag’

Gea maakte de vraag voor de tafel zo groot dat het bespreekbaar leek te worden voor de opnameleider en hij mee dacht dat het wellicht ook een week vervroegd kon worden. Maar als het een week vervroegd kan worden (de uitzending van 23 november) waarom dan niet nog een week eerder? Inmiddels had ik aan de Beneluxlaan een zaak gevonden die de tafel wel wilde aankleden voor kaas en worst en berichte de opnameleider: “Zeg Jan Marcel, ik heb iemand gevonden die hapjes wil aanleveren, iemand die meedenkt en bij wil dragen aan de uitstraling van ons programma. Hier moeten we  toch direct op anticiperen?”

Twee uur voor de uitzending, afgelopen vrijdag. Nog voordat Gea en ik het draaiboek zouden doornemen voor de derde uitzending stonden we in studio 2: de tafel verslepen naar studio 1 met vier stoelen. Eindelijk kunnen we de gasten ontvangen in een gezamenlijke interactie en in één shot live de huiskamer binnenkomen. En de kaas was verrukkelijk die op tafel stond.

©GertjanopdeKoffie

Geplaatst door

Redacteur/Presentator/Columnist - Streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.