Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ubbo leerlingen winnen regiofinale ‘First Lego League’

Winnaars First Lego League (FLL)

DELFZIJL/STADSKANAAL – Team Spacedreef van Ubbo Emmius Maarsdreef heeft zaterdag 17 november in de regiofinale te Delfzijl de eerste plek veroverd bij de First Lego League en gaat door naar de Beneluxfinale. Een ander team van dezelfde school in Stadskanaal, De Ruimteraketjes, kreeg een Core Value Award.

Het team Hydrobots van Ubbo Emmius Stadskanaal is ook bij deze regiofinale vertegenwoordiger geworden bij de Beneluxfinale in Eindhoven op 16 februari.

Schoolfinale

Een week eerder werd in het schoolgebouw van het Ubbo aan de Engelandlaan in Stadskanaal de zogeheten schoolfinale gehouden tussen 42 teams uit Onstwedde, Veendam en Stadskanaal. Tien teams hadden zich toen geplaatst voor de regiofinale.

De FIRST LEGO League (FLL) is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.

(ingezonden)

 

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

3 Reacties op “Ubbo leerlingen winnen regiofinale ‘First Lego League’

  1. Frank van het Hof

    Beetje jammer dat de tekst niet klopt, en de foto is ook niet geweldig.

  2. Het is niet team HydroBots van onstwedde maar van Stadskanaal (stationslaan) . Hoop dat jullie het kunnen veranderen. Meer informatie over het team kunnen jullie vinden op HydroBots.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.