Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Archeologen speuren langs de N34

F: Google Maps

EMMEN – Archeologen gaan onderzoek doen in de bodem in de omgeving van de N34. Dat meldt RTV Drenthe. Tussen Coevorden-Noord en de aansluiting N381 bij Emmen liggen mogelijk interessante archeologische resten, zo blijkt op basis van bureau- en booronderzoek.

Het onderzoek wordt uitgevoerd vanwege de verdubbeling van de N34 op dit traject. Voordat de werkzaamheden starten, wordt begonnen met het archeologisch onderzoek. Op deze manier wordt voorkomen dat waardevol erfgoed verdwijnt.

Proefsleuven
Tot het voorjaar 2019 zijn teams met graafmachines bezig om langs de weg proefsleuven te graven. Deze zijn twee tot vier meter breed. De lengte varieert van 25 tot 50 meter. Archeologen brengen de bodem digitaal in kaart en doen onderzoek naar vondsten en grondsporen. Mochten er sporen en vondsten worden gevonden, dan duurt het onderzoek mogelijk langer. [RTV Drenthe]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.