Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Voetbal voor zestig-plussers in Stadskanaal

Almelo, 5-10-2018, Old stars Eredivisie

STADSKANAAL – Onder het motto bewegen, meedoen en ontmoeten kunnen binnenkort zestig-plussers onder leiding van trainer Erwin Rubingh op het terrein van SJS aan de Julianastraat in Stadskanaal gaan voetballen.

Het zogeheten Old Stars Walking Football. Dit initiatief van de KNVB is opgepakt door SJS in samenwerking met het Huis voor de Sport Groningen, Stichting Welstad, Rabo Versterkt, fysiotherapie Optimove Gasselternijveen en FC Emmen. De gemeente Stadskanaal en de stichting ZaVie (Zorg en Aandacht Voor Iedereen) ondersteunen het project met een financiële bijdrage in de aanloopkosten.

Gezelligheid
Old Stars Walking Football is een voetbalvariant die aansluit bij de behoefte van de doelgroep. Het project is bedoeld om ouderen te stimuleren om te gaan of blijven bewegen en is tegelijkertijd ook een manier om sociale contacten te onderhouden. Inmiddels worden door heel Nederland Walking Football projecten opgezet waarbij de betaald voetbal organisaties vaak de aanjagers zijn. Voor SJS is dat FC Emmen, met wie de kanaalster zaterdagclub een samenwerkingsverband heeft in het kader van Het Drents Verbond en Naoberschap United. Opvallend is dat ruim een kwart van de deelnemers geen voetbalverleden heeft, maar zich vooral aangetrokken voelt door de onderlinge kameraadschap en gezelligheid die het voetbal voor ouderen kenmerkt.

Serieus aan de bak
De term Walking Football doet vermoeden dat het allemaal wat gezapig aan doet. Dat kan met name oud-voetballers ook een beetje afschrikken. Is dat wel wat voor mij? Het tegendeel is waar. Walking Football kent zijn eigen regels. Het is niet de bedoeling om lange ballen te gaan geven en medespelers aan te sporen om te gaan rennen. Gebeurt dat wel dan volgt een vrije trap. Ook koppen is niet toegestaan. De bal mag niet hoger dan op heuphoogte worden gespeeld. Een sliding is verboden. Alles met het doel om blessures te voorkomen. Er wordt op een kwart veld gespeeld. Wel met doeltjes, maar zonder keeper. Het komt heel veel neer op combineren en vrijlopen. Kortom, het is veel meer dan paar ouwe mannen het veld op sturen en er een bal tussen gooien. Het is een serieuze vorm van sporten, waarbij plezier en gezelligheid wel de boventoon voeren.

Kick-off 13 december
Op donderdag 13 december a.s. wordt in de kantine van SJS aan de Julianastraat in Stadskanaal een kick-off georganiseerd. Geïnteresseerden krijgen daar informatie over Old Stars Walking Football en kunnen zich laten inschrijven. Sprekers op de bijeenkomst zijn o.a. wethouder Lian Veenstra van de gemeente Stadskanaal en FC Emmen directeur Ben Haverkort. Naast informatie vanuit de verschillende samenwerkende organisaties wordt er ook een demonstratietraining verzorgd door de FC Emmen Old Stars, zodat de bezoekers een idee krijgen hoe een en ander in zijn werk gaat. De feitelijke start is op zaterdag 5 januari 2019 op het terrein van SJS. Daar krijgen de Old Stars een fittest die wordt afgenomen door fysiotherapie Optimove. Vanaf woensdag 9 januari kan er wekelijks worden gespeeld. De aanvang is 10.00 uur met een inloop en koffie. Na de training staat er een lunch klaar.

Informatie en aanmelden
Iedereen van zestig jaar en ouder kan zich aanmelden. Voor leden van SJS is het aanbod gratis, anders zijn de kosten € 3,50 per maand. Er hebben inmiddels al zestien personen belangstelling getoond, waaronder ook al een aantal van buiten SJS. Ben je geïnteresseerd in Old Stars Walking Football? Wil je mee doen of eerst geinformeerd worden? Kom langs op 13 december of neem contact op met vv SJS: secretariaat@vvsjs.nl of bel 06-55302393.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

2 Reacties op “Voetbal voor zestig-plussers in Stadskanaal

  1. ik wil wel graag mee doen

  2. Is dit nog altijd mogelijk ben zelf 61

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.