Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pilot verduurzaming eigen gebouwen

.

EXLOO – Als onderdeel van het duurzaamheidsprogramma laat de gemeente Borger Odoorn een pilot uitvoeren bij een drietal gebouwen: de MFA in Exloo, sporthal ‘De Koel’ in Borger en sporthal ‘De Splitting’ in Nieuw-Buinen.

Een extern bureau onderzoekt bij deze gebouwen de mogelijkheden voor duurzaamheidsmaatregelen, zoals isolatie, zonnepanelen, warmteterugwinning, andere ketels etc.

Zonnepanelen
Wethouder Freek Buijtelaar: “Als eerste zichtbare actie worden deze week 165 zonnepanelen aangebracht op het dak van de MFA in Exloo. Deze maatregel was als quick win snel te realiseren en daarom maken we daar direct werk van. De inwoners van Borger-Odoorn geven massaal het goede voorbeeld, als gemeente willen we niet achterblijven.”

Afronding medio februari
Ook het bestuur van het Dorpshuis in Exloo kan deze ontwikkeling alleen maar toejuichen en vindt het mooi dat zij kan bijdragen aan de verduurzaming binnen de gemeente Borger-Odoorn. Naar verwachting is het pilotonderzoek medio februari afgerond. Op basis van de resultaten uit dit onderzoek kijkt de gemeente welke verdere duurzaamheidsmaatregelen kunnen worden toegepast. De realisatie hiervan vindt plaats in of vlak na de zomer van 2019.

Duurzaamheidslening
Inwoners die nog interesse hebben om hun huis te verduurzamen met bijvoorbeeld zonnepanelen, kunnen gebruikmaken van de duurzaamheidslening. Inmiddels zijn er met het beschikbare bedrag van €400.000 per 1 november al 300 zonnepanelen aangeschaft. Er is nog €275.000 beschikbaar.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.