Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Blog: Pepernoten en zwarte kaas

RTV1 – Mede-presentator van het vrijdagavond programma ‘1 op vrijdag’ GertjanopdeKoffie heeft een blog geschreven over de vierde aflevering:

Afgelopen vrijdag zijn Gea en ik weer een stapje dichterbij de laatste aflevering gekomen. De laatste aflevering die plaatsvindt in de rotzooi van de verbouwing om vanaf volgende week in een gerenoveerde studio te gaan uitzenden.

Hoewel, de rotzooi valt op zich nog best wel mee, een doekje over de tafel en we kunnen zitten. De renovatie vindt vooral plaats op het niveau van geluid en licht alsmede de fysieke verbouwing van de studio. Niet dat Gea en ik al de perfectie uitvoeren maar we merken wel dat we steeds beter op elkaar ingespeeld raken. Dit gaat gepaard met een voorbereiding dat zich vroeg in de middag al inzet bij de kledingsponsor: een kwartier doorpassen en een half uur koffiedrinken in de winkel om daarna naar de studio te gaan en alvast de patat telefonisch doorbellen die we eten voordat we live de huiskamer in gaan.

Er wordt gelukkig veel gelachen tijdens de voorbereiding. Dat maakt het doornemen van het draaiboek en het opnemen van de promo veel minder spannend. We hopen natuurlijk dat dit ook terug is te zien op de promo wanneer dit gedeeld wordt via RTV1 Laif.

En dan de uitzending van afgelopen vrijdag. We hadden een studio vol met gasten! De pubers van het team Spacedreef van de Lego league gaven een demonstratie. Toch ook weer een mooi leerproces hoe je als presentator om moet gaan met zeven leerlingen. Wat ga je vragen, wie kijk je aan en hoe lang hebben ze nodig om dingen uit te leggen en te laten zien.

Maar zij waren niet de enigen die de ruimte nodig hadden. Wat te bedenken van al die pepernoten op tafel. Wel bijzonder dat niemand deze van tafel pakt op het moment dat we live zijn maar op het moment dat er een item wordt uitgezonden en de camera niet draait staat het vol met medewerkers om te tafel heen en vinden de pepernoten gretig aftrek.

Naast de pepernoten ging er ook veel aandacht uit naar de kazen. Wederom had de eigenaar van de delicatessenwinkel zijn best gedaan bijzonder kazen neer te zetten op tafel. Hoe toepasselijk was de black cheese op Black Friday, maar hierover waren de meningen verdeeld en dan heb ik het over de smaak. Maar ik vond het lekker, dus ook ik pakte mijn moment toen de camera niet live draaide en baande me een weg tussen de grijpgrage pepernoothanden.

© GertjanopdeKoffie

 

 

Geplaatst door

Redacteur/Presentator/Columnist - Streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.