Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Windboeren negeren Raad van State uitspraak

Jan Nieboer vecht tegen de windmolens (F: RTV1)

STADSKANAAL/BORGER – Voor de inwoners van de Veenkoloniën is het recente bericht van de initiatiefnemers van de windparken, dat zij niet 150 maar 175 Megawatt aan gezamenlijk vermogen willen plaatsen, het zoveelste voorbeeld van willekeur naar de Groninger en Drentse inwoners.

Rechteloosheid

Dit bericht wrijft nog meer zout in de diepe wonden welke deze windplannen al hebben veroorzaakt, aldus Tegenwind voorzitter Jan Nieboer. Ook is dit voor hem een nieuwe bevestiging van de rechteloosheid waarmee de Veenkoloniale inwoners met deze windplannen keer op keer worden geconfronteerd. Dat de windturbine-initiatiefnemers nu zeggen dat er ongeveer 150 MW aan gezamenlijk vermogen zou worden geplaatst en dat deze extra 25 MW daarom binnen de regels valt, is een volgens Nieboer weer een slag in het gezicht van de bewoners. Dit terwijl de Raad van State in haar uitspraak zelfs opnam dat de Ministers vijf windturbines uit het plan verwijderd hebben, terwijl het totale vermogen op 150 MW blijft.

Tegenwind Veenkoloniën heeft DOKK Advocaten inmiddels ingeschakeld  voor een juridische beoordeling van deze forse overschrijding en het niet volgen van de Raad van State uitspraak.

(ingezonden)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.