Direct naar de inhoud.

EUT op Pagefestival 2019

  • door:
  • op:
Foto: EUT

STADSKANAAL – EUT is een van de twee headliners op het Pagefestival 2019. Dat maakte de organisatie deze week bekend. Voor het gratis toegankelijke festival in Stadskanaal op 22 en 23 juni 2019 zijn ook Inge van Calkar en 45ACIDBABIES vastgelegd. Het Pagefestival is twee dagen lang genieten van muziek, theater, poëzie, kunst en food.

Gratis

Het gratis cultuurfestival voor jong en oud biedt al sinds 1988 een mix aan muzikale stijlen, onder meer indie, pop, rock, punk, singer-songwriter en elektro. Ook is er een goed gevuld programma met theater, poëzie en beeldende kunst. Op het Pagefestival – voorheen Pagepop – komt jong talent tot bloei en lopen vele oude bekenden elkaar tegen het lijf, bij optredens of een van de vele bars en foodtrucks.

EUT

EUT is zo’n bandje waarvan we over een jaar of tien wel eens zouden kunnen zeggen: ‘weet je nog wel dat die ooit op het Pagefestival stonden?’ Of, zoals dagblad Trouw schreef: ‘Nederland is nu al te klein voor de speelse postpop van EUT’. Dit jeugdige vijfkoppige gezelschap is een van de grootste talenten van Nederland. Deze zeer veelbelovende indie- en elektropopband maakte dit jaar tijdens onder meer de Popronde en Noorderslag een verpletterende indruk. De mix van stijlen in popsongs met pakketje refreintjes waarin ook allerlei onverwachte dingen gebeuren, zoals vocale effecten, synths en rare solo’s is een beetje vreemd maar wel ongelofelijk lekker.

Inge van Calkar & 45ACIDBABIES

Singer-songwriter Inge van Calkar gaf haar muzikale koers en sound een artistieke impuls. Minder ingetogen, meer grote gebaren en muzikale eigenheid. Met het album Reset won ze het hart van radio-DJ’s Rob Stenders, Annnemiek Schollaardt en velen met hen. 45ACIDBABIES is vuig, hard en ruig. De rauwe, energieke garage-electropunk van deze Utrechtse jonge honden laat Stadskanaal trillen op zijn grondvesten. Beïnvloed door onder meer Die Antwoord, Sleigh Bells en The Kills speelde dit kwartet al in de voorprogramma’s van onder meer John Coffey en My Baby. Een naam om te onthouden.

Gratis toegankelijk

Wat het Pagefestival keer op keer uniek maakt, is het ontbreken van een prijskaartje. Het Pagefestival is volledig gratis, bezoekers kunnen vrij het terrein betreden. Mede dankzij de bijdragen van diverse fondsen, organisaties en sponsors blijft het festival vrij toegankelijk voor iedereen.

Kijk voor meer informatie op www.pagefestival.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-