Direct naar de inhoud.

Senioren de Meerpaal bakken ze bruin

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Circa 45 bewoners van seniorencomplex de Meerpaal aan de Oostlaan in Veendam zijn momenteel druk met het bakken van kniepertjes en spekkedikken. Ze draaien momenteel 8 dagen lang een 3 ploegendienst, waarvan de ochtendploeg om 08.00 uur begint. Ze worden hierin bijgestaan door een aantal vrijwilligers. Het is voor hun allen dan ook topdrukte momenteel.

Dagelijks in de productie met 210 kg. meel, 78 kg. roomboter, 840 eieren, 1260 zakjes vanillesuiker, 187 kg. suiker, en 84 liter water, dit alles is dan goed voor maar liefst 35 duizend kniepertjes. En nog eens 550 spekkedikken. De bakgeur van de lekkernijen hangt dan ook om de Meerpaal en de rookmelders gaan net nog niet af.

Geldkas

Dit jaarlijks gebeuren levert weer een aardig duit op in de geldkas, waar de senioren dan het hele jaar weer gezamenlijk leuke activiteiten van organiseren. Maar ook het kniepertjes en spekkedikken bakken gaat met veel plezier gepaard, en zien ze als een zeer leuke activiteit. De bestellingen van de lekkernijen vliegen de deur uit. – [Peter Panneman]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-