Direct naar de inhoud.

N366 Alteveer-Stadskanaal weer open

  • door:
  • op:
F: Peter Panneman

STADSKANAAL – De verbreding van de provinciale weg N366 tussen Alteveer en Stadskanaal verloopt sneller dan verwacht. Vanaf woensdag 5 december 6.00 uur wordt de weg alweer open gesteld en kan het verkeer er gebruik van maken. Sinds 12 november was de weg tussen Alteveer en Stadskanaal afgesloten voor al het verkeer. In die periode heeft aannemer KWS het hele traject verbreed.

Impact
Fleur Gräper-van Koolwijk, gedeputeerde verkeer en vervoer van de provincie Groningen, blikt tevreden terug op de werkzaamheden: “De afsluiting van de weg had een grote impact op de omgeving. Daarom hebben we samen met de aannemer ons uiterste best gedaan om het werk zo snel mogelijk af te krijgen. We zijn blij dat het werk eerder klaar is dan oorspronkelijk gepland was. We hopen dat we op die manier de overlast voor bewoners, organisaties en weggebruikers zoveel mogelijk hebben beperkt.”

Verbreding
De N366 is tussen Alteveer en Stadskanaal verbreed van 7,5 naar 8,6 meter. Door de weg breder te maken, is de kans kleiner dat voertuigen van de weg raken. Zo verbetert de verkeersveiligheid op de N366. Uiteindelijk komt de weg weer tussen twee bomenrijen te liggen. Naar verwachting worden die bomen in februari 2019 geplant.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal