Direct naar de inhoud.

kerstconcerten door Vocaal Ensemble Chaverim

  • door:
  • op:
Vocaal Ensemble Chaverim – (eigen foto)

TER APEL/GIETEN – Licht en mystiek zijn de rode draad in de Scandinavische entourage waarin twee kerstconcerten van Vocaal Ensemble Chaverim plaatsvinden. Het ensemble onder leiding van dirigent Klaas Withaar verzorgt in het weekend voor Kerst twee keer een Kerstconcert in Scandinavische sfeer: op zaterdag 22 december in de Kloosterkerk Ter Apel en op zondag 23 december in de Dorpskerk in Gieten.

“Het worden bijzondere concerten, zowel vanwege de sfeervolle ambiance, als vanwege het feit dat wij veel nieuwe werken ten gehore brengen”, vertelt secretaris Betsy de Boer. Het vocaal ensemble is al maanden bezig met de repetities voor dit dubbelconcert: “Dit concert wordt iets geheel anders dan wat wij voorheen hebben gedaan.

Repertoire
Het koor zingt stukken van componisten als Ola Gjeilo, Morten Lauridsen, Peteris Vasks en Ivo Antognini, verstilde muziek die, hoewel modern, toch prachtig past in de ruimte van het oude middeleeuwse Klooster. Het Hodie Christus natus est (Christus is geboren) van de Engelse componist John Rutter wordt gezongen door twee tenoren.

Vocaal Ensemble Chaverim – met leden uit Oost-Groningen en Zuidoost-Drenthe – wordt soms begeleid door pianist Pieter Pilon en zingt andere nummers a capella. Pilon speelt daarnaast solo een muzikaal intermezzo en samen met trompettist Peter Brinks Joy to the world en O come, o come, Emmanuel. Als slotlied zingt het koor, samen met het publiek, Stille Nacht, gevolgd door een speciaal arrangement van Holy Night gezongen door het koor.

Vocaal Ensemble Chaverim bouwde in de loop der jaren een breed repertoire op, waarbij het ensemble een heel eigen, unieke sound heeft ontwikkeld. Recente optredens in de Kathedraal van Norwich, Cambridge en de Dom van Keulen waren onvergetelijke ervaringen.

De concerten in Scandinavische sferen vinden plaats op zaterdag 22 december om 20.00 uur in de Kloosterkerk Ter Apel en op zondagmiddag 23 december om 16.00 uur in de Dorpskerk in Gieten. Kaarten kosten 10 euro, inclusief een consumptie. Kaartverkoop vindt plaats voor aanvang van het concert, maar vooraf reserveren is beter. Dit kan bij Lizette Hijzelendoorn, tel (0599) 582710 of per e-mail bij Betsy de Boer via betsy@reclycar.com.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal