Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wie wordt de Knoalster van het jaar 2018

Organisator Paul Abrahams – (F: RTV1)

STADSKANAAL – (video) Paul Abrahams is redacteur van de Kanaalstreek, huis-aan-huis weekblad van de NDC mediagroep. Abrahams is tevens de initiatiefnemer van de verkiezing ‘De Knoalster van het jaar’ die enkele jaren geleden voor het eerst werd gehouden. Boelo Lutgert vroeg aan hem wat nu precies de criteria zijn om Knoalster van het jaar te worden. “Puike prestatie of gemeente Stadskanaal (positief) op de kaart zetten, maar we zijn hier best heel breed in”, aldus Abrahams.

Vakjury

De jury onder leiding van voorzitter Theo Euverman heeft vorige week in het Streekhistorisch Centrum de knoop doorgehakt. Negentien aangemelde kandidaten werden beoordeeld. Uiteindelijk hebben in een willekeurige volgorde Jolanda Robben, Anne van Lith, Krijn Verweij, Henk van der Klok en Ben Schomaker de meeste stemmen gekregen. Dit zijn de overgebleven kandidaten die nog in de race zijn om het stokje van Wim Elzen over te nemen die vorig jaar Knoaster van het jaar werd.

Uw keuze

Vanaf woensdag 19 december kunnen de lezers van de Kanaalstreek hun stem uitbrengen. Via de website van de krant, via de mail, maar ook via de post. Begin januari gaat dan ook de jury stemmen. De uitslag van de verkiezing wordt op woensdag 9 januari bekend gemaakt door burgemeester Froukje de Jonge tijdens de nieuwsjaarreceptie in theater Geert Teis.

De kandidaten

Jolanda Robben is verkozen tot de beste bibliothecaris van Nederland. Met een enorme liefde voor het vak, haar ongekende drive en werklust rust ze niet voor alle Groningse kinderen de bibliotheek en de collectie ontdekken.

Anne van Lith (voorzitster) van stichting Dierenpiramide is als vrijwilliger 25 jaar zeven dagen per week in touw met het opvangen, verzorgen en beschermen van huisdieren die om wat voor reden dan ook nergens anders kunnen worden opgevangen. Ze heeft haar carrière als klassiek zangeres en zangdocent opgegeven voor stichting Dierenpiramide en is al een kwart eeuw niet meer op vakantie geweest.

Krijn Verweij is de grote aanjager van het G-voetbal in Stadskanaal en van de Freddie Pranger Memorial, één van de grootste G-voetbaltoernooien van het land. Nu ook actief om walking football voor 60 plussers te promoten.

Henk van der Klok heeft gewandeld van Stadskanaal naar Jeruzalem zonder een cent op zak; heeft tijdens zijn reis van 6000 kilometer in verschillende landen veel media aandacht gekregen; tijdens zijn wandeling ook geld ingezameld voor een weeshuis op de grens van Thailand en Birma. Met zijn pelgrimstocht wil Henk laten zien dat er meer vriendelijkheid, behulpzaamheid en gastvrijheid in de wereld is dan dat de meeste mensen denken.

Ben Schomaker (voorzitter) van Plaatselijk Belang Musselkanaal is als vrijwilliger met hart en ziel dagelijks in touw om te zorgen dat voorzieningen behouden blijven en dat de leefbaarheid van zijn dorp op peil blijft en nog liever: worden verbeterd.

  • (Tekst deels overgenomen van de Kanaalstreek/ PaulAbrahams)

Boelo Lutgert maakte de volgende videoreportage en sprak met de vakjury en de vijf overgebleven kandidaten

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.