Direct naar de inhoud.

Flinke impuls voor hart van Exloo

  • door:
  • op:
Gemeentehuis B-O in Exloo

EXLOO – Door een grote brand is in 2017 een deel van het centrum van Exloo afgebrand. Inwoners, de Dorpsraad Exloo en het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Borger-Odoorn hebben nagedacht hoe zij het hart van Exloo weer aantrekkelijk en leefbaar willen maken. Zij schreven een plan en vroegen of de provincie Drenthe ook een bijdrage wil leveren. Gedeputeerde Staten hebben besloten om aan Provinciale Staten een bijdrage van €600.000,- te vragen om de plannen van Exloo te kunnen uitvoeren.

De plannen van inwoners De gemeente Borger-Odoorn financiert de andere helft van de investering. Hiermee wordt voor ruim 1,2 miljoen euro een flinke impuls gegeven aan het dorpshart. Van dit bedrag worden onder andere bestaande voorzieningen opgeknapt en wordt een nieuw dorpsplein aangelegd. De plannen bestaan daarnaast ook uit een speelgedeelte voor kinderen en nieuwe gastenverblijven voor toeristen.

Waardering voor de inzet voor een bruisend Exloo Gedeputeerde Henk Jumelet (CDA): “Wij dragen graag bij aan initiatieven die door inwoners zelf zijn geïnitieerd. In Exloo hebben inwoners zich verenigd en samen vele uren gestoken in het bedenken van plannen voor hun dorpshart. Zij zetten zich in voor een bruisend en ondernemend Exloo waar ze zelf van kunnen blijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-