Direct naar de inhoud.

Grote kans op groene kerstdagen

Grote kans op groene kerstdagen

WEERONLINE – De kans op witte kerstdagen slinkt met de dag. Het vooruitzicht naar volgende week laat zuidwestelijke winden zien en daarmee hoeven we niet veel vorst te verwachten. Wel wordt het halverwege volgende week iets wisselvalliger. Voor een witte kerst hebben we echter neerslag én kou nodig.

Het weekeinde

Vrijdagavond en zaterdagnacht vriest het matig. Zaterdag overdag is er zon en bewolking bij nul graden. Met een matige tot krachtige oost tot zuidoostenwind voelt het wel een stuk kouder aan. In de nacht van zaterdag op zondag  -2 of -3 graden en vanuit het westen kans op sneeuw. Het kan dan ook glad worden.

Zondag gaat de sneeuw alweer over in regen en blijft het bewolkt. Het wordt 4 graden met een zwakke tot matige zuidelijke wind. In de nacht opklaringen en met temperaturen van 2 graden boven nul.

Maandag een spatje regen, veel bewolking en weinig tot geen zon. Het wordt 5 of 6 graden. De winteraanval is dan alweer afgelopen.

Volgende week

Komende week stijgt de middagtemperatuur naar 5-9 graden. Er zijn veel wolkenvelden en vanaf woensdag stijgt de kans op regen. Daarmee is het warmer dan normaal. Gewoonlijk wordt het eind december overdag 4-6 graden en ook bij deze waarden hoeven we geen sneeuw te verwachten.

Het vooruitzicht naar kerst kan nog wel wat kouder worden, maar bij een zuidwestelijke wind blijft het hooguit bij wat natte sneeuw. Als na het weekend zich geen omslag aftekent moeten we genoegen nemen met groene kerstdagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-