Direct naar de inhoud.

Blueprint ‘live sessies’ op 4 januari

  • door:
  • op:

RTV1 – Op vrijdag 4 januari heeft Thomas Kaldijk de éérste live aflevering van 2019 geprogrammeerd van het roots radioprogramma Blueprint met een noordelijke editie. Twee duo’s zullen de live sessies verzorgen, nl. Bert Hadders & Joost Dijkema en Jon Meyerjon & Lars Müller. Deze keer wordt Blueprint opgenomen vanuit Grand Café Java op het gebruikelijk tijdstip van 17.00-19.00 uur. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis.

Via de FM zenders en de stream op www.rtveen.nl is het radioprogramma elke zondag te beluisteren

 

Bert Hadders & Joost Dijkema

Bert Hadders was de afgelopen tien jaar voorman van de Nozems, waarmee hij vele noordelijke hits scoorde. Nummers als ‘Poolse Bruid’, ‘Woar Blift De Zummer’ en ‘Elvis, Keuning Van De Bunermond’ zijn niet meer weg te denken uit de Veenkoloniale canon.

De afgelopen jaren schreef Hadders daarnaast liedjes voor het RTV Noord-programma De Centrale. Luisteraars gaven een zwengel aan het Rad van Kokeleko en over het onderwerp waarbij het pijltje stopte, schreef Bert dan een liedje. Veel songs gaan over de historie van de Veenkolonies en het noorden in het algemeen. Zo zijn er nummers over de landbouwstaking van 1929 waarbij Eltjo Siemens het slachtoffer werd van schermutselingen tussen stakers en de marechaussee, het uitgaansleven van Oude Pekela in de jaren vijftig, de groenteboer in de Oosterparkwijk en turfgospels uit de tent van het Leger des Heils.

Deze songs staan centraal in het programma ‘Kokeleko’, maar natuurlijk komen er ook hits voorbij uit de Nozems-tijd. De charismatische Bert Hadders (Tweede Exloërmond, 1962) neemt zijn publiek mee in zijn fraai verhalende liedjes. Hadders wordt geflankeerd door de Drentse Stadjer Joost Dijkema, een fenomenale fingerpicker op gitaar en banjo.

Meyerjon & Müller in een Blues-Out

 Een Blues-Out brengt een concert met eigen composities, een mix van verschillende muziekstijlen met altijd een verbinding naar blues. In de Blues-Out wordt muziek met passie gespeeld, waarbij de muzikanten ieder vanuit hun eigen achtergrond hun creativiteit inbrengen.

Jon Meyerjon (zang en gitaar) komt 1991 in contact met Drentse Blues en wordt zanger-gitarist van de Asser Greyhound Blues Band. Met deze band treedt hij op in het bluescircuit en op festivals door heel Nederland en landen in Europa. Hij doet veel ervaring op bij het begeleiden van veel, vaak Amerikaanse, bluesmuzikanten. Zoals: Henry Gray, Aron Burton, Louisiana Red, James Harman, Chicago Bob Nelson, Gene Taylor, Tino Gonzales, Curtis Knight en Eb Davis.
Van Meyerjon zijn driealbums verschenen: The Doggoners Blues Out (2017), Blues Rhythm ’n Love (2007) en Doggone It! (2001).

Lars Müller (gitaar) speelt in de bluesy trio’s Blue Brew en Buddy X en in BluesWorld Collective. Lars heeft gestudeerd aan het Conservatorium in Enschede en is docent elektrische en akoestische gitaar aan de Kunstenschool Stadskanaal. Hij speelt door heel Nederland en een groot deel van zijn repertoire is eigen werk. Lars wordt geroemd om zijn grooves en virtuoos spel.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal